Scherpenheuvel-Zichem
Volledig scherm
Scherpenheuvel-Zichem © rv

Site van Den Egger wordt nieuwe thuis van enkele stadsdiensten

Scherpenheuvel-ZichemHet bestuur van Scherpenheuvel-Zichem maakt vanaf nu een onderscheid tussen diensten met dienstverlening voor de burger en de interne of ondersteunende diensten. Zo zetten ze in op een efficiëntere werking, een meer kwalitatieve dienstverlening én op een hogere tevredenheid en motivatie van de eigen medewerkers. Om dit mogelijk te maken verhuist een aantal diensten naar de site van Den Egger.

 1. Sport, emoties én drama: vijf meeslepende streamingtips
  Streamz

  Sport, emoties én drama: vijf meeslepen­de streaming­tips

  Weinig hobby’s maken zo veel emoties in ons los als sport. Naar aanleiding van de nieuwe Streamz-release ‘The Window’, dat zich afspeelt tijdens de transferperiode binnen het voetbal, vullen wij onze Kijkgids deze week aan met andere topseries en films die drama en sport verweven tot een meeslepende kijkervaring. Diepe karakterstudies in ‘Friday Night Lights’ (Hulu), datagedreven stuntwerk in ‘Moneyball’ (Netflix), hilarische scènes in ‘Ted Lasso’ (Apple TV+) en een temperamentvolle basketbalcoach in ‘Big Shot’ (Disney+): dit zijn onze favoriete sporttitels om te streamen.
 2. Vanaf zaterdag is mondmasker verplicht in discotheek Millennium: “Maar ik heb binnen geen tien mensen staan om iedereen op hun plicht te wijzen”
  Herselt

  Vanaf zaterdag is mondmasker verplicht in discotheek Millennium: “Maar ik heb binnen geen tien mensen staan om iedereen op hun plicht te wijzen”

  De nieuwe maatregelen van het Overlegcomité hebben vooral op het nachtleven een grote impact. Klanten van danscafés of discotheken moeten vanaf zaterdag ofwel een sneltest laten afnemen aan de deur, ofwel binnen een mondmasker dragen. Patrick Wouters, uitbater van de Herseltse discotheek Millennium, kiest voor het laatste. Uiteraard wou hij die keuze liever helemaal niet maken. Samen met tal van collega’s uit het nachtleven trekt hij daarom naar de Raad van State om de regels aan te vechten.