SCHERPENHEUVEL- stadhuis
Volledig scherm
SCHERPENHEUVEL- stadhuis © Bollen

Scherpenheuvel-Zichem wil lokale economie boost geven met stadSZbon

Scherpenheuvel-ZichemBinnenkort lanceert Scherpenheuvel-Zichem haar eigen stadSZbon, een nieuw initiatief om inwoners aan te sporen om lokaal te winkelen.

 1. HUIZENJACHT. Liedekerke, levendige gemeente in het Pajottenland: “Een ‘blokje’ met meerdere flats heb je zeker onder de 600.000 euro”
  PREMIUM
  Liedekerke

  HUIZEN­JACHT. Liedekerke, levendige gemeente in het Pajotten­land: “Een ‘blokje’ met meerdere flats heb je zeker onder de 600.000 euro”

  Op zoek naar een nieuwe stek of gewoon nieuwsgierig naar wat de huizen tegenwoordig kosten in Vlaanderen en waar iedereen wil wonen? Wij gaan elke week op onderzoek met een lokale immomakelaar. Deze week bezoeken we Liedekerke in het Pajottenland. “De residentiële wijken blijven populair, maar dit deel van de gemeente is aan een stevige opmars bezig.”
 2. Stad Diest en politiezone Demerdal-DSZ leren kinderen al spelend over de gevaren van het internet met online spel HackShield
  Diest

  Stad Diest en politiezo­ne Demerdal-DS­Z leren kinderen al spelend over de gevaren van het internet met online spel HackShield

  Stad Diest en politiezone Demerdal-DSZ leren kinderen voortaan spelenderwijs over de gevaren van het internet met het online spel HackShield. Vorige zomer al startte het stadsbestuur met de voorbereidingen om het project te lanceren in Diest. “Na de hacking in december werd nog maar eens duidelijk hoe belangrijk het is om in te zetten op cyberveiligheid. Jongeren al vroeg digitaal weerbaar maken, is daarbij een belangrijke stap.”