SCHERPENHEUVEL- basiliek
Volledig scherm
SCHERPENHEUVEL- basiliek © Bollen

Scherpenheuvel-Zichem overschrijdt alarmpeil, 26 inwoners op 100.000 testen positief

In Scherpenheuvel-Zichem is het alarmpeil bereikt inzake het aantal coronabesmettingen. Sinds donderdagochtend zijn er 26 gevallen bekend en dat zijn er 6 te veel. Burgemeester Manu Claes (CD&V) organiseert vrijdagochtend een extra crisiscel om de situatie te evalueren en eventueel extra maatregelen te nemen. 

 1. Ook in Aarschot en Diest werden de eerste honderd spuitjes gezet: “Toch een beetje vreemd dat ik nu een vaccin krijg voor een virus waaraan ik papa verloor”
  PREMIUM
  Diest/Aarschot.

  Ook in Aarschot en Diest werden de eerste honderd spuitjes gezet: “Toch een beetje vreemd dat ik nu een vaccin krijg voor een virus waaraan ik papa verloor”

  Net als op vele andere plekken, hebben ook de vaccinatiecentra in Diest en Aarschot vrijdag de deuren geopend. In Diest is dat het cultureel centrum Den Amer, in Aarschot de Stedelijke Feestzaal. Alles verliep behoorlijk goed, op enkele kinderziekten na. Zo waren er nog wat problemen met de ICT in Aarschot, en in Diest kregen ze aanvankelijk de code van de spuitjes niet gescand waardoor dit manueel moest worden ingevoerd. Al bij al zijn de verantwoordelijken tevreden, net als diegenen die een spuitje kregen, al was dat bij sommigen ei zo na niet gelukt.
 2. Dame betrokken bij kop-staart aanrijding naar ziekenhuis
  Tienen/Linter/Scherpenheuvel-Zichem

  Dame betrokken bij kop-staart aanrijding naar ziekenhuis

  Op de Neerlintersesteenweg in Tienen gebeurde woensdag rond 11.30 uur een kop-staart aanrijding. Een bestelwagen reed in op een personenwagen. De bestuurder van de personenwagen, een 23-jarige man uit Scherpenheuvel-Zichem, bleef ongedeerd. De bestuurder van de wagen, een 44-jarige dame uit Linter, raakte lichtgewond en werd ter verzorging overgebracht naar de spoeddienst van het ziekenhuis voor de nodige verzorging en verdere controle.
 1. "Oh my God, ik lig met een puber in bed!": 'Uit de Kleren' begint met een sisser
  Play
  Uit de Kleren

  "Oh my God, ik lig met een puber in bed!": 'Uit de Kleren' begint met een sisser

 2. Piepjonge Bart Peeters was voorbestemd voor showbizz: "Ik gooide met vlijmscherpe messen naar mijn broer"
  Play
  Later Als Ik Groot Ben

  Piepjonge Bart Peeters was voorbe­stemd voor showbizz: "Ik gooide met vlijmscher­pe messen naar mijn broer"