De symbolische inhuldiging van de 3 troostplekken gebeurde aan de oude eik in Kaggevinne.
Volledig scherm
De symbolische inhuldiging van de 3 troostplekken gebeurde aan de oude eik in Kaggevinne. © Scherpenheuvel-Zicheml/repro bollen

Scherpenheuvel-Zichem opent drie troostplekken

Scherpenheuvel-ZichemScherpenheuvel-Zichem heeft voortaan ook drie troostplekken, eentje in het Mariapark in Averbode, een tweede aan de vijver naast Den Egger in Scherpenheuvel en een laatste aan de oude eik in Kaggevinne. 

 1. Weerspannige vrouw spuwt agenten in het gezicht
  Scherpenheuvel-Zichem/Aarschot

  Weerspanni­ge vrouw spuwt agenten in het gezicht

  De politie werd vrijdagavond verwittigd dat er een dame met blauwe plekken en bloedende voeten in de Kattestraat in Scherpenheuvel-Zichem zat. Het bleek dat ze betrokken was in een geschil met haar vriend in Aarschot en daar afgezet was door een voorbijganger. De vrouw ging gewillig mee met de politie naar het commissariaat. Onderweg begon ze zich echter bizar te gedragen waardoor de agenten beslisten om eerst langs het ziekenhuis te passeren. Daar sloeg de stemming volledig om werd de vrouw agressief, weigerde ze iedere medewerking en moest ze uiteindelijk geboeid worden. Twee agenten werden daarbij in het gezicht gespuwd. Op last van het parket werd de vrouw opgesloten ter ontnuchtering om vervolgens verhoord te worden. Zij zal zich voor de rechtbank moeten verantwoorden.
 2. Rotary Tessenderlo geeft aftrap nieuw coronaproof project: “Best verbazingwekkend”
  PREMIUM
  Scherpenheuvel-Zichem

  Rotary Tessender­lo geeft aftrap nieuw corona­proof project: “Best verbazing­wek­kend”

  26 jaar lang organiseerde Rotaryclub Tessenderlo samen met de Looise atletiekvereniging en Avalympics de G-Atletiekmeeting. Door Corona kon de editie van 2020 niet doorgaan en ook in 2021 is de atletiekmeeting geannuleerd, tot grote spijt van alle deelnemers en ook van de organisatoren. Rotary Tessenderlo stak de koppen bij elkaar en kwam met een nieuw project op de proppen.Dit project werd woensdag voorgesteld in de Groenhoef in Scherpenheuvel-zichem.
 1. Geen asbest-gevaar na brand in voormalige schoenfabriek
  Testelt

  Geen as­best-ge­vaar na brand in voormalige schoenfa­briek

  In de leegstaande gebouwen van de voormalige schoenfabriek Geyskens in de Pastoriestraat in Testelt (Scherpenheuvel-Zichem) is zaterdagnamiddag rond 16 uur een brand uitgebroken. De brand veroorzaakte een grote rookontwikkeling en de buurt vreesde voor een asbestverontreiniging. Gelukkig is dat laatste niet het geval. Een twintigtal leden van de brandweerpost konden het vuur onder controle houden en bussen. “Mogelijk hebben resterende partijen rubber en leder die nog in de kelder van het gebouw lagen, vuur gevat”, zegt burgemeester Manu Claes. “Voor alle duidelijkheid, er is geen asbest vrijgekomen omdat het geen uitslaande brand is en de brandweerlui het konden blussen voor enige vlammen het dak konden bereiken.”
 1. IJsbeer voelt zich in haar nopjes in bad vol... ijs
  Play

  IJsbeer voelt zich in haar nopjes in bad vol... ijs

 2. Kenny V. werd ten onrechte beschuldigd van pedofilie: "Mijn vriendin vertrok meteen met onze baby”
  Play

  Kenny V. werd ten onrechte beschul­digd van pedofilie: "Mijn vriendin vertrok meteen met onze baby”