Chef Thijs en Lore zijn zeer blij met de erkenning.
Volledig scherm
PREMIUM
Chef Thijs en Lore zijn zeer blij met de erkenning. © Restaurant Colette

Restaurant Colette krijgt van Gault&Millau 16/20 en blijft op de locatie, ook al was het eerst tijdelijk: “Zo blij met deze erkenning”

AverbodeRestaurant  Colette, aan de vijvers in Averbode, krijgt van Gault&Millau een zeer mooie 16/20 in de nieuwe gids die maandag 24 november digitaal werd voorgesteld.  Uitbater Thijs Vervloet (30) en Lore (29) verhuisden eerder dit jaar van hun restaurant in Westerlo naar de nieuwe locatie en zijn natuurlijk heel blij met de score: “Het motiveert ons om nog beter te doen.”

 1. Werken in dorpscentrum liggen voor maanden stil na faillissement van de aannemer: “Dit kost ons de helft van onze omzet”
  PREMIUM
  Tielt-Winge

  Werken in dorpscen­trum liggen voor maanden stil na faillisse­ment van de aannemer: “Dit kost ons de helft van onze omzet”

  De werken op de Rillaarseweg in Tielt Winge werden na de kerstvakantie niet heropgestart. De aannemer, met name Grondwerken J&N uit Tessenderlo, werd intussen failliet verklaard. Het zal maanden duren vooraleer de werf weer kan worden opgestart en intussen zitten de handelaars in de buurt met de handen in het haar. Sparzaakvoerder Rudi Meeus verliest bijvoorbeeld 30 à 40 % van zijn omzet. Schepen van Openbare Werken Gunther Clinckx (Open Vld) lijdt mee met hen maar kan er weinig aan veranderen.
 2. Melchior pakt eerste Michelinster: “Net voor de tweede keer papa geworden en nu dit. Het kan niet meer stuk”
  PREMIUM
  Tienen

  Melchior pakt eerste Michelin­ster: “Net voor de tweede keer papa geworden en nu dit. Het kan niet meer stuk”

  Gilles Melchior (36) begon op zijn veertiende aan de hotelschool VTI in Leuven. Nadien deed hij als kok jarenlang ervaring op bij verschillende gerenommeerde zaken zoals De Tuinkamer, Luzine, Arenberg en het Hof van Cleve. Vier jaar geleden opende hij zijn eigen zaak ‘Melchior’ aan de Veemarkt in Tienen. Vandaag kreeg hij als enige nieuwkomer in Vlaams-Brabant een Michelinster. “Fijn dat dat er bij komt”, reageert Gilles bescheiden.
 1. Vertederend: panda's dollen in de sneeuw
  Play

  Vertede­rend: panda's dollen in de sneeuw

 2. Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter
  Play

  Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter