De politie liet de wagen afslepen.
Volledig scherm
De politie liet de wagen afslepen. © Bollen

Politie neemt wagen in beslag van man met levenslang rijverbod

 1. ‘s Lands eerste celebrity chef Felix Alen (71) verliest vijfde strijd tegen kanker: “Tot enkele dagen voor zijn dood vroeg hij naar het keukenteam. Om nog even te overlopen”
  PREMIUM
  Diest

  ‘s Lands eerste celebrity chef Felix Alen (71) verliest vijfde strijd tegen kanker: “Tot enkele dagen voor zijn dood vroeg hij naar het keukenteam. Om nog even te overlopen”

  Vanochtend is Felix Alen, de eerste zogenaamde celebrity chef van België, op 71-jarige leeftijd overleden na een lange en harde strijd tegen kanker. Alen verdiende onder meer zijn sporen als kok in het koninklijk paleis, won de titel van Beste Junior Kok en opende het allereerste Culinair Cultureel Centrum van ons land. Familie en vrienden nemen maandag afscheid. “Hij was zo fier op zijn stad en liet dat waar mogelijk ook merken. Met zijn overlijden verliezen we één van onze grootste ambassadeurs”, klinkt het in ‘zijn’ Diest.
 1. Vijf woningen getroffen bij uitslaande brand in woonwijk Parelshof, drie onbewoonbaar
  Diest

  Vijf woningen getroffen bij uitslaande brand in woonwijk Parelshof, drie onbewoon­baar

  Op het Parelserf in Diest is woensdagavond rond 19 uur brand uitgebroken in een woning. De hevige rookontwikkeling was van ver te zien; zelfs vanuit Aarschot en Scherpenheuvel was de rookpluim te zien. Brandweerlui van de post Diest snelden ter plaatse. Bij hun aankomst sloegen de vlammen al uit het dak en was het vuur reeds overgeslagen op aanpalende woningen. Alle bewoners van de vijf woningen konden, net als hun huisdieren, de huizen tijdig verlaten. Er vielen geen gewonden maar de schade is aanzienlijk.Hoe de brand is kunnen ontstaan, is nog niet geweten. Mogelijk brak de brand uit in één van de garages. Brandweerlui en hulpdiensten zijn nog volop ter plaatse. “Drie woningen zijn alvast onbewoonbaar” reageert burgemeester Christophe De Graef die ter plaatse is. “Gelukkig vielen er geen gewonden, de materiële schade is echter aanzienlijk. We zijn nu volop aan het zorgen dat we de getroffen gezinnen verder kunnen helpen met opvang voor hen, mogelijk op lange termijn.”
 2. REPORTAGE. Hagelandse 101 krijgt duizenden wandelaars op de been. “Wie hier aankomt doet dat met de schouders rechtop”
  PREMIUM
  Leuven / Hageland

  REPORTAGE. Hagelandse 101 krijgt duizenden wandelaars op de been. “Wie hier aankomt doet dat met de schouders rechtop”

  Afgelopen weekend namen meer dan duizend wandelaars deel aan de Hagelandse 101. Een heroïsche wandeltocht verspreid over 101 kilometer Hagelandse pracht. Ik wilde weten wat de deelnemers drijft om zo'n uitdaging aan te gaan en ging verhaal halen aan de finish in Leuven. Gaandeweg ontdekte ik enkele opmerkelijke zaken: op uitzonderlijke sportieve prestaties staat geen leeftijd, voor sommigen is het deelnemersnummer belangrijker dan winnen en dat de frietkraam zich best goed voorbereidt, wanneer een horde hongerige wandelaars hun opwachting maakt.