De politie hield een alcohol- en drugcontrole in Scherpenheuvel-Zichem.
Volledig scherm
De politie hield een alcohol- en drugcontrole in Scherpenheuvel-Zichem. © Bollen

Politie betrapt bestuurder onder invloed van drugs, jongeman heeft ook nog gestolen medicatie op zak

Scherpenheuvel-Zichem/Aarschot/Heusden-ZolderPolitie Demerdal hield in de nacht van zaterdag op zondag een alcohol- en drugcontrole op de Mannenberg in Scherpenheuvel-Zichem. 51 bestuurders legden daarbij een negatieve ademtest af. Toch waren er ook enkelen die tegen de lamp liepen.

 1. Dichten, fotograferen met je smartphone of je eigen strip verzinnen: zeven leuke workshops voor de winter in Leuven en het Hageland
  PREMIUM
  Leuven/Hageland

  Dichten, fotografe­ren met je smartphone of je eigen strip verzinnen: zeven leuke workshops voor de winter in Leuven en het Hageland

  Nieuwjaar ligt alweer een poosje achter ons en het normale leven is weer op gang gekomen. Hoog tijd dus om werk te maken van je goede voornemens. Misschien had jij wel het plan opgevat om in 2022 iets nieuw te leren, maar weet je nog niet wat. Wij zochten uit welke workshops er deze winter op het programma staan in de regio Leuven en het Hageland. Wat dacht je bijvoorbeeld van druiven snoeien in Oud-Heverlee, gedichten schrijven in Tienen of mandenvlechten in Keerbergen?
 2. Eerste Belgische ‘True Crime’-serie komt naar Streamz en Play4
  TV

  Eerste Belgische ‘True Cri­me’-se­rie komt naar Streamz en Play4

  ‘True Crime Belgium’ wordt de eerste true-crimereeks van Belgische bodem. De 16-delige docureeks met Belgische misdaadverhalen, bevat getuigenissen van speurders, onderzoeksrechters, openbare aanklagers, nabestaanden en slachtoffers die de misdaad overleefden. De verhalen komen uitgebreid aan bod op het scherm en leven ook verder in audio, dankzij een nieuw partnership met de Belgische true-crimepodcast ‘De Volksjury’.