Basiliek van Scherpenheuvel
Volledig scherm
Basiliek van Scherpenheuvel © Geert Mertens

Pieter Boudry (N-VA) wil stadsmarketingplan om dalende bezoekerstrend tegen te gaan: “Lanceer stadsfestival op 1 mei en mooiste kerstmarkt van het land”

Een stadsfestival op 1 mei en de mooiste kerstmarkt van het land onder de basiliek van Scherpenheuvel. Als het van N-VA-gemeenteraadslid Pieter Boudry afhangt, moet er dringend werk gemaakt van stadsmarketing. “Een toeristische stad als Scherpenheuvel-Zichem met dalende bezoekers moet een professioneel city-marketing agentschap onder de arm nemen en hier budget voor voorzien", klinkt het. “Dit komt iedereen in de stad ten goede.”

6 reacties

 • peggy clygnet

  1 jaar geleden
  Dat er iets moet gebeuren in een ooit zo bruisend Scherpenheuvel is duidelijk en dit lijkt mij al een goed begin want is al 5 na 12 hoor!!
 • willy goelen

  1 jaar geleden
  Gaan de verkavelingen van 1 km uit het centrum ook een parkeerkaart krijgen , of is het alleen de elite van Scherpenheuvel ?Ander blijf ik er weg ? punt basta. zal wel andere banken vinden waar nog wel een parkeerplaats is .
 • RONNY HELSEN

  1 jaar geleden
  Allemaal goede ideeën maar stap al af van betalend parkeren , zal niemand kwaad om zijn . Blijven er al zeker voor weg uit de gemeente .
 • Eddy Mattheus

  1 jaar geleden
  Duidelijk weer een voorstel van iemand die niet buiten Scherpenheuvel centrum komt en dus ook niet weet wat er daarbuiten allemaal gedaan wordt. De deelgemeenten zijn ook belangrijk!
 • Tom Terlyn

  1 jaar geleden
  En de rest van Scherpenheuvel-Zichem vergeten ze weer blijkbaar...
 1. Geselecteerd voor WK rolstoelhockey, maar om er te spelen heeft Bekkevoortse Daan (20) aangepaste rolstoel van liefst 20.000 euro nodig
  Bekkevoort

  Geselec­teerd voor WK rolstoel­hoc­key, maar om er te spelen heeft Bekkevoort­se Daan (20) aangepaste rolstoel van liefst 20.000 euro nodig

  Daan Van Nerum (20) uit Bekkevoort lijdt aan een zeldzame aandoening. “Hij heeft slechts 60 procent van de spieren die je zou moeten hebben”, vertelt mama Annemie (52). Daan houdt zijn spieren zo sterk mogelijk en vond een uitlaatklep in rolstoelhockey. En hij is een getalenteerde speler, recent werd de jongeman zelfs geselecteerd voor de nationale ploeg en dus mag hij volgend jaar deelnemen aan het wereldkampioenschap in Zwitserland. Goed nieuws, maar er is ook minder nieuws: de rolstoel die Daan nu heeft, volstaat niet op zo’n hoog niveau. Om Daan te helpen starten zijn ouders een crowdfundingsactie op.
 2. Vanaf maandag 28 juni twee weken werken op N10 tussen Rillaar en Scherpenheuvel: alle verkeer moet omleiding volgen
  Scherpenheuvel-Zichem

  Vanaf maandag 28 juni twee weken werken op N10 tussen Rillaar en Scherpen­heu­vel: alle verkeer moet omleiding volgen

  Van maandag 28 juni tot vrijdag 9 juli voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) werken uit op de N10 tussen Rillaar en Scherpenheuvel. Over een afstand van 5 kilometer worden zowel de rijweg als de fietspaden onder handen genomen. De werken gebeuren in twee fases waarbij de werkzone volledig wordt afgesloten voor verkeer. Zowel auto’s als fietsers zullen een omleiding moeten volgen.
 1. Oostenrijkse acrobate kronkelt zich in alle mogelijke vormen
  Play

  Oostenrijk­se acrobate kronkelt zich in alle mogelijke vormen

 2. Duizenden dode vissen zorgen voor mysterie in Turkije
  Play

  Duizenden dode vissen zorgen voor mysterie in Turkije