Iedereen is druk in de weer om het centrum op orde te krijgen voor de grote opening.
Volledig scherm
Iedereen is druk in de weer om het centrum op orde te krijgen voor de grote opening. © Foto Bollen

Paters openen 'Het Moment'

AVERBODEHet belevingscentrum van de abdij van Averbode, het Moment, opent dit weekend de deuren. Daar kunnen voortaan alle abdijproducten geproefd en gekocht worden. Het centrum beschikt ook over een ruim terras en zal toeristische informatiepanelen krijgen. De paters hopen het aantal bezoekers zo te verdubbelen.

 1. Bezorgde ouders ondernemen actie rond verkeerssituatie aan Looise scholen: “Het is wachten op zwaar ongeval”
  PREMIUM
  Tessenderlo

  Bezorgde ouders ondernemen actie rond verkeerssi­tu­a­tie aan Looise scholen: “Het is wachten op zwaar ongeval”

  Een groep bezorgde ouders uit Tessenderlo heeft zich verenigd om aandacht te vragen voor de huidige verkeerssituatie rond de scholen in de gemeente. Het actiecomité vraagt onder meer om de Kerkstraat autovrij te maken bij het begin en einde van de school. “We voelen dat een zwaar ongeval enkel nog een kwestie is van tijd”, vertelt actievoerder Gunther Van Hoof.
 2. Politie betrapt bestuurder onder invloed die rijbewijs moet inleveren voor eerdere feiten, een bestuurder die net spacecake naar binnen speelde,.... en tal van andere inbreuken bij verkeersactie
  Diest

  Politie betrapt bestuurder onder invloed die rijbewijs moet inleveren voor eerdere feiten, een bestuurder die net spacecake naar binnen speelde,.... en tal van andere inbreuken bij verkeersac­tie

  In de nacht van zaterdag op zondag organiseerde de lokale politie Demerdal-Dsz een verkeersactie. Een eerste controle werd opgezet te Diest Schoonaerde, daar werden 59 bestuurders aan de kant gezet die allemaal een ademtest moesten afleggen. Een 59-jarige man uit Beersel was onder invloed van alcohol en moest zijn rijbewijs zes uur afgeven. Dit was ook het geval voor een buitenlandse bestuurder maar deze moest onmiddellijk zijn boete van 600 euro ter plaatse betalen. Een 29-jarige man uit Retie testte positief op verdovende middelen en moest zijn rijbewijs onmiddellijk afgeven.
 1. "Gelieve de microfoon uit te schakelen": digitale persconferentie loopt niet helemaal zoals gehoopt
  Play

  "Gelieve de microfoon uit te schakelen": digitale persconfe­ren­tie loopt niet helemaal zoals gehoopt

 2. Alloo en de wegpolitie zetten Ferrari aan de kant: "Ik ging gewoon even tanken"
  Play

  Alloo en de wegpolitie zetten Ferrari aan de kant: "Ik ging gewoon even tanken"