Paters norbertijnen verlengen contract met brouwerij Huyghe tot 2035: “Doel is bier Averbode bekender maken in het buitenland”
De paters norbertijnen van de abdij gaan tot het jaar 2035 in zee met brouwerij Huyghe uit Melle - ook gekend van het roze olifantjesbier Delirium - voor hun Averbode-bier. Het is de bedoeling om het merk Averbode verder in het buitenland te laten groeien. Op dit moment is het al verkrijgbaar in 15 landen. Vijf jaar geleden startte de abdij met de uitbouw van een eigen korf producten. Het was de bedoeling om, op die manier, nieuwe inkomsten te verwerven.
De voorbije decennia bouwden de paters de uitgeverij-tak, waarin ze jarenlang investeerden, steeds verder af. Nieuwe bronnen van inkomsten drongen zich op. Daarom werd in 2014 een korf Abdij van Averbode-producten gelanceerd met brood, kaas en bier. Later kwam daar nog peperkoek bij. De paters zitten op schema. “Het groeit rustig, zoals we het graag hebben”, zegt prior en econoom Eric Seghers. “We zijn echt tevreden.”
Om hun belangrijkste product, het bier Averbode, verder te laten groeien, werd er nu een langetermijncontract ondertekend tussen abt Marc Fierens en CEO Alain De Laet van brouwerij Huyghe. “Hoewel het bier in België enkel verkrijgbaar is bij Delhaize en in drankencentrales, beschikt het over heel wat fans”, weet CEO Alain De Laet. “Ook het buitenland ging al overstag: in 15 landen is Averbode beschikbaar. Dankzij de ondertekening van dit contract, kunnen we het merk nog intensiever promoten zodat Averbode verder kan groeien.”
Erfgoed
Ook voor abt Marc Fierens was een verlenging van het contract logisch. “We hebben de afgelopen vijf jaar vlot samengewerkt”, voegt hij eraan toe. “De brouwerij hielp ook bij de installatie van de plaatselijke huisbrouwerij in het belevingscentrum Het Moment in 2016. Bezoekers kunnen daar genieten van lokaal gebrouwen bier. De brouwerij staat ook jaarlijks een bedrag af voor het restaureren van erfgoed.”
En ook dat is een succes. “Bijna 80% van onze bezoekers kiest voor een van onze vijf lokaal gebrouwen bieren”, aldus directeur Jan Van Roie van Het Moment en het sociaal-economiebedrijf Sense. “Vooral het bier ‘4,85' wordt in meer dan de helft van de gevallen besteld. In 2018 hebben we in totaal 220 hectoliter gebrouwen, in 2019 zitten we nu al aan 170 hectoliter. We kunnen dus gerust stellen dat de lokale varianten een breed publiek aanspreken.”
Zopas werd de kaart ook vernieuwd. “We zetten meer dan ooit in op lokale producten”, aldus Seghers. De voorbije jaren werd de korf abdijproducten ook met varianten uitgebreid. “Onder meer het Abdijgebak is er recent nog bijgekomen. In Delhaize wordt ook een meelmengeling verkocht van ons abdijbrood. Volgend jaar gaan we ook van start met workshops broodbakken in de bakkerij van Het Moment. Trouwens, ook met onze andere partners - voor de kaas en het brood - gaan we de samenwerking verlengen.”
Stunt
Om het nieuwe contract te vieren, zal brouwerij Huyghe op zaterdag 7 december met een stunt uitpakken. De eerste 200 bezoekers die iets in Het Moment bestellen krijgen er een gratis 75 cl fles Averbode bovenop. Voor meer informatie, kan je terecht op www.averbodemoment.be.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Livios
Zonnepanelen plaatsen: deze 7 zaken moet je zeker weten
Dat zonnepanelen het duurzame antwoord zijn op fossiele brandstoffen en op de hoge energieprijzen hoeven we jou niet meer te vertellen. Maar waarop moet je zeker letten bij de installatie? Bouwsite Livios vroeg het aan enkele specialisten. -
Diest
Scholengroep De Kinderkosmos maakt de ‘Digisprong’
Tijdens een pedagogische studiedag in het teken van de Digisprong, verfijnden 250 medewerkers van scholengroep De Kinderkosmos hun digitale skills. “Hierdoor wordt vervolgens ook de mediawijsheid,- geletterdheid en -vaardigheid van onze 2325 leerlingen in regio Diest gestimuleerd.” -
Laakdal
Kempen Aan Tafel zet regio culinair op de kaart: “Vijfgangen diner klaargemaakt door Kempense topchefs”
De Kempen culinair op de kaart zetten op 22 april, dat is de missie van chefs Bart Gils van Signatuur Antwerpen, Ivan Menten en Filip Ceursters van Terroir Gierle en Nicolas Nuyens van Signature Catering Beerse. Ze vormen samen met Wout Janssen van Flying Service - Kitchen Staff het vaste team van het event Kempen Aan Tafel. -
-
Diest
Vanaf 1 februari breiden blauwe zones aan de stadsrand van Diest verder uit
Er wordend drie straten mee opgenomen in de blauwe zone. Je kan er maximaal 3 uur gratis parkeren met een geldige Europese blauwe parkeerschijf, van maandag tot en met zaterdag van 9 tot 18 uur. -
PREMIUMTongeren/Tessenderlo
Man die metaaldetectorist Ken (31) doodschoot, is vrijgelaten: “Of hij ooit nog zal jagen? Dat wil hij niet meer”
De jager uit Rijkevorsel die op een decemberavond metaaldetectorist Ken Moons doodschoot in Tongeren, is maandag vrijgelaten. Dat besliste de kamer van inbeschuldigingstelling in Antwerpen. “We zijn opgelucht, al kon hij wat ons betreft al eerder zijn vrijgelaten", zegt advocaat Philip Daeninck. -
Spaargids.be
De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij. -
TV
“Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost
Goed nieuws voor de fans van de bekroonde jongerenreeks ‘Hacked’, want het tweede seizoen is in aantocht. In de eerste tien afleveringen maakte de kijker kennis met de drie hechte vrienden Nilou (Alicia Andries), Malick (Misha van der Werf) en Adanne (Helena Tengan), die gechanteerd en geteisterd werden door een genadeloze hacker. Maar nu is het tijd voor de andere kant van het verhaal. De fans komen eindelijk wat meer te weten over de hacker zélf.
0 reacties
Resterende karakters 500
Log in en reageer