Luc Van Hilst steekt enkele kaarsjes aan.
Volledig scherm
Luc Van Hilst steekt enkele kaarsjes aan. © Geert Mertens

Pastoor van basiliek krijgt veel telefoontjes: “Mensen willen kaarsje komen branden, maar mogen niet. Dan doe ik dan in hun plaats”

“Mensen bellen me tegenwoordig op met de mededeling dat ze een kaarsje willen branden in Scherpenheuvel, maar dat ze niet naar buiten mogen!” Pastoor Luc Van Hilst van het populairste bedevaartsoord van ons land krijgt deze dagen heel wat telefoontjes van mensen, ook coronapatiënten. De quarantaine-maatregelen zorgen er ook voor dat mensen niet meer naar Scherpenheuvel mogen komen. Al worden er wel nog veel kaarsjes gebrand door omwonenden.

 1. Zo blijft je lievelingshandtas altijd mooi

  Zo blijft je lievelings­hand­tas altijd mooi

  Voor een tas uit kwaliteitsleder tel je al snel een flink budget neer. Hou dat bedrag even voor ogen wanneer je ’s ochtends je favoriete tas om de arm zwiert. Behandel je tas met zorg. Bewaar make-up en vloeistoffen in een apart binnentasje om morsincidenten te vermijden en wees voorzichtig met balpennen. Inktvlekken kunnen het leder onherroepelijk beschadigen. Neem je tas vast met droge handen. Toegeven, in tijden waarin we voortdurend onze handen ontsmetten kan dat best een uitdaging zijn, maar je handtas zal je dankbaar zijn. Ook zweet en vette handcrèmes kunnen het handvat van je tas trouwens donkerder doen kleuren. En last but not least: hou er rekening mee dat een nieuwe jeans vaak kleur afgeeft. Je favoriete nude bag zet je dus liever niet tegen je benen aan!
 2. Samen online studeren, anonieme chats, mentale training door psychologen...: KU Leuven wil studenten (mentaal) heelhuids door coronacrisis sleuren
  Leuven

  Samen online studeren, anonieme chats, mentale training door psycholo­gen...: KU Leuven wil studenten (mentaal) heelhuids door coronacri­sis sleuren

  KU Leuven streeft elke dag opnieuw naar het juiste evenwicht tussen gezondheid, mentaal welbevinden en voldoende actief leren. Om het mentale aspect zo goed mogelijk te ondersteunen volgen sommige studenten nu een opleiding tot trainer om medestudenten bij te staan. “Ook voor internationale studenten worden extra initiatieven genomen”, zegt rector Luc Sels.
 1. Man gaat aan de haal met tractorsluis
  Scherpenheuvel

  Man gaat aan de haal met tractor­sluis

  In de Schuttersveldstraat in Scherpenheuvel-Zichem stelde men donderdag vast dat een pas geïnstalleerde tractorsluis ontvreemd werd samen met een paaltje dat voor de signalisatie zorgde. Een getuige had het voorval bemerkt en een nummerplaat genoteerd. De politie kon daarop een 40-jarige man uit Scherpenheuvel-Zichem interpelleren. De man zorgde nog dezelfde avond er zelf voor dat alles terug werd geplaatst en stuurde de politie per mail de foto’s door van noeste arbeid.
 2. Twee bestuurders zien rijbewijs meteen ingetrokken
  Scherpenheuvel

  Twee bestuur­ders zien rijbewijs meteen ingetrok­ken

  Een bestuurder van een personenwagen werd vrijdag rond 0.10 uur gecontroleerd in de Langedreef in Scherpenheuvel-Zichem. De 40-jarige man uit Scherpenheuvel-Zichem bleek onder invloed van drugs. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken. Rond 1.30 uur werd een 42-jarige vrouw uit Aarschot uit het verkeer gehaald op de Diestsestraat in Scherpenheuvel-Zichem. Haar alcoholgehalte was dusdanig hoog dat haar rijbewijs onmiddellijk werd ingetrokken.
 3. Sint en Pieten trekken met dubbeldekker door Aarschotse straten
  Aarschot

  Sint en Pieten trekken met dubbeldek­ker door Aarschotse straten

  Sinterklaas en zijn Pieten hebben zaterdag heel Groot-Aarschot doorkruits in een Engelse dubbeldekker. De traditionele Blijde Intrede van de Sint in Aarschot werd geannuleerd omwille van de coronamaatregelen. Toch wilde Sinterklaas absoluut de Aarschotse kinderen toewuiven. De Sint kon dan wel geen handjes schudden of tekeningen in ontvangst nemen, toch genoten heel wat kinderen van zijn doortocht en zwaaiden ze vrolijk naar de lieve goede man vanuit hun voordeur of tuin. De Sint vertrouwde ons nog één ding toe: In Aarschot zijn dit jaar géén stoute kinderen. Weldra kruipen dus de Pieten door de Aarschotse schoorstenen om wat lekkers te brengen.
 1. Covid-pandemie? Behoorlijk wat volk op beroemde El Rastro-markt in Madrid
  Play

  Co­vid-pandemie? Behoorlijk wat volk op beroemde El Ras­tro-markt in Madrid

 2. Deze Belg kan als één van de weinigen skiën in Oostenrijk tijdens lockdown: "Iedereen moet verplicht licentie kunnen voorleggen"
  Play

  Deze Belg kan als één van de weinigen skiën in Oostenrijk tijdens lockdown: "Iedereen moet verplicht licentie kunnen voorleggen"