Luc Van Hilst steekt enkele kaarsjes aan.
Volledig scherm
Luc Van Hilst steekt enkele kaarsjes aan. © Geert Mertens

Pastoor van basiliek krijgt veel telefoontjes: “Mensen willen kaarsje komen branden, maar mogen niet. Dan doe ik dan in hun plaats”

“Mensen bellen me tegenwoordig op met de mededeling dat ze een kaarsje willen branden in Scherpenheuvel, maar dat ze niet naar buiten mogen!” Pastoor Luc Van Hilst van het populairste bedevaartsoord van ons land krijgt deze dagen heel wat telefoontjes van mensen, ook coronapatiënten. De quarantaine-maatregelen zorgen er ook voor dat mensen niet meer naar Scherpenheuvel mogen komen. Al worden er wel nog veel kaarsjes gebrand door omwonenden.

  1. Nachtwinkel lapt alcoholverbod na 20 uur aan de laars: onmiddellijke sluiting en boete, ook voor klant

    Nachtwin­kel lapt alcoholver­bod na 20 uur aan de laars: onmiddel­lij­ke sluiting en boete, ook voor klant

    In de Statiestraat in Diest merkte een politieploeg zaterdag rond 20.20 uur een man op die met een wit plastic zakje uit een nachtwinkel kwam. Met het oog op het verbod om alcohol te verkopen na 20 uur vroegen ze de man even te stoppen. De man weigerde en ging gewoon verder. Hij kon met moeite tot staan worden gebracht. De 56-jarige man uit Diest diende te worden geboeid en bleek in het bezit van een sixpack bier. Op last van de burgemeester werd de nachtwinkel onmiddellijk gesloten en kreeg de uitbater een corona-pv van 750 euro. Ook de man kreeg een corona-pv van 250 euro en zal zich later moeten verantwoorden voor zijn weerspannigheid.