Parking achter Mariahal krijgt 180 plaatsen

De parking achter de Mariahal wordt in het voorjaar van 2019 heraangelegd. Bij de opening van het bedevaartseizoen in mei moeten de eerste 52 van de 180 plaatsen beschikbaar zijn. Voor de basiliek komt een grote fietsenstalling.

 1. Hallucinant: bromfietser onder invloed van speed brengt bejaarde ten val tijdens vlucht, ramt politiewagen, blijkt levenslang rijverbod te hebben én heeft bijl op zak
  Scherpenheuvel

  Halluci­nant: bromfiet­ser onder invloed van speed brengt bejaarde ten val tijdens vlucht, ramt politiewa­gen, blijkt levenslang rijverbod te hebben én heeft bijl op zak

  Een bromfietser heeft zaterdag de aandacht van de politie getrokken door zijn abnormale snelheid. De politie maande hem aan te stoppen, maar dat weigerde de bromfietser, die vervolgens door het rode licht reed. In het centrum van Scherpenheuvel bracht hij verschillende voetgangers in gevaar waarbij een oude man met een rollator ten val kwam. Verschillende ploegen slaagden er uiteindelijk in de 40-jarige bestuurder uit Aarschot tot stilstand te brengen. Daarbij werd ook nog een politiewagen aangereden. De bromfiets waarmee hij reed bleek enkele dagen ervoor gestolen te zijn. De man zelf had een levenslang rijverbod én bleek onder invloed van drugs. Hij had een kleine bijl op zak en ook 15 gram speed. Hij werd gearresteerd .
 2. Dries Swolfs (34) draagt als interne coach in RZ Heilig Hart Tienen zorg voor de zorgverleners: “Corona weegt enorm op onze mensen, en soms ook op hun thuisfront”
  PREMIUM
  Tienen

  Dries Swolfs (34) draagt als interne coach in RZ Heilig Hart Tienen zorg voor de zorgverle­ners: “Corona weegt enorm op onze mensen, en soms ook op hun thuisfront”

  Het gemiddeld aantal nieuwe coronabesmettingen in België mag dan wel lichtjes blijven dalen, in de ziekenhuizen is het al maanden alle hens aan dek. Dat is in het RZ Heilig Hart Tienen niet anders. Niet enkel dokters en verplegers krijgen er te maken met coronapatiënten, maar élke medewerker draait er op volle kracht in de strijd tegen het virus. Onze reporter Kristien Bollen kijkt twee weken lang binnen in het ziekenhuis, en laat zich leiden door de verhalen van artsen, verpleging, ondersteunend personeel en patiënten.
 3. Politie betrapt bestuurder onder invloed die rijbewijs moet inleveren voor eerdere feiten, een bestuurder die net spacecake naar binnen speelde,.... en tal van andere inbreuken bij verkeersactie
  Diest

  Politie betrapt bestuurder onder invloed die rijbewijs moet inleveren voor eerdere feiten, een bestuurder die net spacecake naar binnen speelde,.... en tal van andere inbreuken bij verkeersac­tie

  In de nacht van zaterdag op zondag organiseerde de lokale politie Demerdal-Dsz een verkeersactie. Een eerste controle werd opgezet te Diest Schoonaerde, daar werden 59 bestuurders aan de kant gezet die allemaal een ademtest moesten afleggen. Een 59-jarige man uit Beersel was onder invloed van alcohol en moest zijn rijbewijs zes uur afgeven. Dit was ook het geval voor een buitenlandse bestuurder maar deze moest onmiddellijk zijn boete van 600 euro ter plaatse betalen. Een 29-jarige man uit Retie testte positief op verdovende middelen en moest zijn rijbewijs onmiddellijk afgeven.
 1. Is Covid de Grinch? Volgens de gouverneur van New York zijn de gelijkenissen alvast treffend
  Play

  Is Covid de Grinch? Volgens de gouverneur van New York zijn de gelijkenis­sen alvast treffend

 2. Boer wil kudde van waterbassin voorzien, maar dat is buiten zijn koeien gerekend: "Stop! Wat doen jullie toch?"
  Play

  Boer wil kudde van waterbas­sin voorzien, maar dat is buiten zijn koeien gerekend: "Stop! Wat doen jullie toch?"