Na 57 kilometer kwam de groep in mei 2019 voorlopig voor de laatste keer in Scherpenheuvel aan en ook dit jaar is er geen bedevaartstocht.
Volledig scherm
Na 57 kilometer kwam de groep in mei 2019 voorlopig voor de laatste keer in Scherpenheuvel aan en ook dit jaar is er geen bedevaartstocht. © Tom Van de Weyer

Ook dit jaar geen Grote Trek naar de basiliek in Scherpenheuvel

ScherpenheuvelVoor het tweede jaar op rij gaat de Grote Trek niet door, maar de initiatiefnemers komen met een coronaproof alternatief waarbij iedereen in een eigen bubbel wandelt. 

 1. Oud-voetballer Pierre Geys (72) wandelt vanuit Spanje langs alle voetbalclubs waarvoor hij speelde: “De mensen verklaarden mij zot”
  Eksel / Gerhees / Diest / Lommel / Genk

  Oud-voetballer Pierre Geys (72) wandelt vanuit Spanje langs alle voetbal­clubs waarvoor hij speelde: “De mensen verklaar­den mij zot”

  In vervlogen tijden was Ekselaar Pierre Geys middenvelder voor Anderlecht en Diest. De 72-jarige oud-voetballer zou na zijn carrière een tijdje een café openen in het Hageland en trok uiteindelijk weer naar zijn vertrouwde thuisdorp. Sinds enkele jaren geniet hij van het prachtige weer in Tenerife. Daar kwam hij in coronatijden op het idee om de wandeling van zijn leven te maken.
 1. 106-jarige Valdemar slaat 17 jaar jongere vrouw aan de haak in rusthuis
  Play

  106-jarige Valdemar slaat 17 jaar jongere vrouw aan de haak in rusthuis

 2. Hond houdt toeristen voor de gek
  Play

  Hond houdt toeristen voor de gek