Emma en Rik Clygnet bij de verkeersdrempel, die volgens hen de oorzaak is. Er komt net een zware vrachtwagen met aanhangwagen voorbij. De trillingen van dergelijk zwaar verkeer veroorzaken scheuren in de huizen.
Volledig scherm
Emma en Rik Clygnet bij de verkeersdrempel, die volgens hen de oorzaak is. Er komt net een zware vrachtwagen met aanhangwagen voorbij. De trillingen van dergelijk zwaar verkeer veroorzaken scheuren in de huizen. © Tom Van De Weyer

"Onze straat is geen ringweg"

SCHERPENHEUVELDe Prattenborgstraat is dan wel zone 30 geworden, maar het zware vrachtverkeer dondert er nog steeds lustig doorheen. Door de aanhoudende trillingen zijn de vloeren van de huizen aan het barsten. "Deze straat is niet gemaakt om als ringweg te dienen", zeggen de bewoners. "Wie is aansprakelijk voor de schade aan onze huizen? Het gewest?"

 1. Na commotie in Grimbergen: In Aarschot en Diest komt 10% van de vaccinatielijst ook niet opdagen, hoe pakken zij het aan?
  PREMIUM
  Diest/Aarschot

  Na commotie in Grimbergen: In Aarschot en Diest komt 10% van de vaccinatie­lijst ook niet opdagen, hoe pakken zij het aan?

  In Grimbergen is commotie ontstaan omdat honderd mensen die zich op een interne reservelijst, samengesteld na een oproep op Facebook, hadden gezet afgelopen weekend al een eerste prikje kregen. Dat gebeurde omdat heel wat zorgverleners niet opdaagden. Hoe pakken ze zoiets aan in Aarschot en Diest? Daar komt zo’n 10% van de mensen immers ook niet opdagen.
 2. Ouderraad klaagt onveilige verkeerssituatie in Gelrode aan, in het bijzonder langs de Leuvensesteenweg: “Over 5 kilometer niet één verkeerslicht of oversteekplaats”
  Gelrode

  Ouderraad klaagt onveilige verkeerssi­tu­a­tie in Gelrode aan, in het bijzonder langs de Leuvense­steen­weg: “Over 5 kilometer niet één verkeers­licht of oversteek­plaats”

  Leden van de ouderraad van de Vrije Basisschool in Gelrode, buurtbewoners en hun kinderen hebben actiegevoerd op het kruispunt van de Leuvensesteenweg, de Begijnendijksesteenweg en de Pastoor Dergentstraat. Daar gebeurde vorige week nog een ongeluk met een 25-jarige fietser. Al jaren vragen ze om het kruispunt veiliger te maken voor de zwakke weggebruikers, maar tot vandaag gebeurde er niets. “Er zijn al lang plannen om een oversteekplaats aan te leggen, maar de werken worden telkens uitgesteld”, zegt voorzitster van de ouderraad Elke Keustermans.
 1. 119 artiesten treden op tijdens 24 UUR LIVE in het Sportpaleis
  Play

  119 artiesten treden op tijdens 24 UUR LIVE in het Sportpa­leis

 2. Bizar tafereel boven Spaans landschap: hopelijk heeft deze ezel geen hoogtevrees
  Play

  Bizar tafereel boven Spaans landschap: hopelijk heeft deze ezel geen hoogte­vrees