Ondernemers De Merode verenigen zich

AVERBODEEen tiental ondernemers heeft de handen in elkaar geslagen en vormt voortaan samen de vzw de Merode Ondernemers. De vereniging werd boven het doopvont gehouden in de abdij van Averbode. De vzw wil het Merodegebied en de ondernemingen die er gevestigd zijn promoten bij het grote publiek. Onder meer het streekbier Paternoster van Paters & Prinsen uit Zichem maakt deel uit van de vereniging.

 1. Alerte buurman verjaagt dieven
  Leuven

  Alerte buurman verjaagt dieven

  Twee inbrekers werden het voorbije weekend verjaagd door een buurman in de Kriekenbergweg in Kessel-Lo. Het duo vernielde de bewegingssensor van de buitenverlichting en forceerde vervolgens een raam op de eerste verdieping van een woning. Nog voor ze de woning konden binnendringen werden de inbrekers betrapt door de alerte buurman. De man was gealarmeerd door het gerinkel van glas en riep naar de dieven. Die zetten het meteen op een lopen, elk in een verschillende richting. De politie ging nog op zoek naar de daders maar kon de verdachten niet meer opsporen.
 1. WK Mountain Bike Eliminator kostte 30.000 euro maar blijft achter gesloten deuren: “Streaming was enige optie gezien coronamaatregelen”
  Leuven

  WK Mountain Bike Eliminator kostte 30.000 euro maar blijft achter gesloten deuren: “Streaming was enige optie gezien coronamaat­re­ge­len”

  Leuven was zondag het centrum van de wereld voor de liefhebbers van een spectaculaire mountainbike-discipline maar dat leverde de Leuvenaars helaas weinig spektakel op. Het parcours moest afgeschermd worden door de coronamaatregelen om kijklustigen te weren. De stad Leuven telde nochtans 30.000 euro neer om gaststad te mogen zijn voor het WK.