Natascha Salaets
Volledig scherm
Natascha Salaets © De Kroon

“Net geïnvesteerd in zelftests én een eigen testcentrum. Voor niks, zo blijkt”: Dancing De Kroon vanaf vanavond al in lockdown

Scherpenheuvel-ZichemHet Overlegcomité heeft beslist: de horeca moet dicht om 23 uur en je mag maximaal met zes aan een tafel. Het nachtleven, zoals de dancings, moet drie weken dicht. Natascha Salaets van dancing De Kroon in Scherpenheuvel heeft alle begrip voor deze beslissing, al komt die volgens haar wel wat te laat. De Kroon zal dan ook vanaf vanavond - vrijdag 26 november - al de deuren sluiten.

 1. Bijkomend onderzoek naar mogelijk PFAS-bodemverontreiniging op 3 sites: “Gebruik liefst geen putwater”
  Diest

  Bijkomend onderzoek naar mogelijk PFAS-bodemver­ont­rei­ni­ging op 3 sites: “Gebruik liefst geen putwater”

  De stad Diest vraagt de omwonenden van de Schaluinstraat, het terrein aan de Nijverheidslaan 13 en het oude brandweerterrein aan de Verversgracht om een aantal voorzorgsmaatregelen na te leven om mogelijke blootstelling aan PFAS te beperken. Deze mensen ontvangen nog een brief in de bus met meer uitleg en de maatregelen die ze best in acht nemen. Er komt nu een bijkomend bodemonderzoek op de drie sites.
 2. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.