De N-Va oppositie en de burgemeester staan lijnrecht tegenover mekaar.
Volledig scherm
De N-Va oppositie en de burgemeester staan lijnrecht tegenover mekaar. © websites CD&V/N-VA repro Desmet

N-VA in Scherpenheuvel verwijt meerderheid geld in eigen zak te steken: “Dit hoeven wij niet te pikken”

Scherpenheuvel-ZichemIn Scherpenheuvel-Zichem zit het er bovenarms op tussen N-VA raadslid Lieven Simon en burgemeester Manu Claes (CD&V). Volgens een bericht op sociale media vindt oppositiepartij N-VA dat het stadsbestuur haar zakken vult met de gelden die voorzien zijn door het Vlaamse steunsubsidiesfonds voor de verschillende verenigingen in de stad. De stad zou een deel onterecht inhouden voor achterstallige facturen, iets wat bij burgemeester Manu Claes (CD&V) en zijn VLD-partner heel slecht binnenkomt. 

 1. Beschonken bestuurder tracht te vluchten na aanrijding
  Aarschot

  Beschonken bestuurder tracht te vluchten na aanrijding

  Op de Oostelijke ring in Aarschot was er zondag rond 19.20 uur een kop-staart aanrijding waarbij twee wagens betrokken waren. Een van de twee bestuurders wilde na de aanrijding vluchten. De gealarmeerde politie was echter snel ter plaatse en liet de 27-jarige man uit Scherpenheuvel een ademtest afnemen. Deze bleek positief en zijn rijbewijs werd meteen ingetrokken. De man was lichtgewond en werd door familie naar het ziekenhuis gebracht. De andere bestuurder, een 21-jarige man uit Begijnendijk, bleef ongedeerd. Zijn wagen geraakte wel beschadigd.
 2. Jonge mama uit Tessenderlo maakt 3D-prints van sterrenkindjes: “Een tastbare herinnering voor ouders als steun bij hun verlies”
  Tessenderlo

  Jonge mama uit Tessender­lo maakt 3D-prints van sterren­kind­jes: “Een tastbare herinne­ring voor ouders als steun bij hun verlies”

  Tessa Vermeiren (26) uit Tessenderlo heeft als zaakvoerster van Si’Olala een wel erg origineel concept bedacht. Aan de hand van 3D-echografie maakt ze beeldjes van baby’s tijdens de zwangerschap, waaronder sterrenkindjes. “Dit kan voor ouders een mogelijkheid zijn om een mooie herinnering over te houden aan hun baby. Ik hoop hiermee een steentje bij te kunnen dragen aan het verwerken van het verlies.”
 1. Ziekenhuizen slaan alarm: "We komen in derde golf terecht"
  Play

  Ziekenhui­zen slaan alarm: "We komen in derde golf terecht"

 2. Ouders verongeluk­te Loes: “We hebben de chauffeur vastgepakt, het is zijn schuld niet"
  Play

  Ouders verongeluk­te Loes: “We hebben de chauffeur vastgepakt, het is zijn schuld niet"