De politie controleerde de motorrijder in de Basilieklaan.
Volledig scherm
De politie controleerde de motorrijder in de Basilieklaan. © Bollen

Motorrijder ziet rijbewijs ingetrokken én krijgt corona-pv bovenop

 1. Klanten stelen portefeuille van taxichauffeur, politie treft bij huiszoeking... gezochte vrouw onder bed aan
  Scherpenheuvel-Zichem

  Klanten stelen portefeuil­le van taxichauf­feur, politie treft bij huiszoe­king... gezochte vrouw onder bed aan

  De politie is zaterdag rond 21 uur naar een woning aan de Heidebosstraat in Scherpenheuvel-Zichem geroepen. Een taxichauffeur had er vier personen afgezet, maar toen hij wou vertrekken bemerkte hij dat het zakje met zijn dagopbrengsten en zijn bestuurderskaart verdwenen was. Toen hij verhaal haalde bij de bewoner kreeg hij zonder problemen zijn geld terug op voorwaarde dat de politie niet zou gebeld worden. De bestuurderskaart was echter onvindbaar. De man belde daarop toch de politie. Bij aankomst waren de gasten verdwenen, maar de agenten troffen echter in de woning onder het bed een vrouw aan die gezocht werd voor het niet-naleven van het elektronisch toezicht. Zij werd opgesloten in de gevangenis in Hasselt. De verdachte van de diefstal wordt verder opgespoord.
 2. ‘Den David van Aarschot’ gaat voortaan door het leven als ‘Vogel-locker’. “Mussen kunnen nu gezellig nestje maken naast zijn edele delen, want jawel: die heb ik laten hangen”
  PREMIUM
  Rillaar

  ‘Den David van Aarschot’ gaat voortaan door het leven als ‘Vo­gel-loc­ker’. “Mussen kunnen nu gezellig nestje maken naast zijn edele delen, want jawel: die heb ik laten hangen”

  Voorbijgangers zullen het al wel gemerkt hebben: het meer dan levensgrote kunstwerk van een naakte man, dat jarenlang aan de kapel van het gasthuis in Aarschot stond, is al een tijdje verdwenen. Het beeld was aan restauratie toe, maar is niet meer naar zijn vertrouwde plekje teruggekeerd. Kunstenaar Wilfried De Cock (44) heeft het namelijk een nieuwe bestemming gegeven, en dan bedoelen we niet alleen qua locatie. “Van zijn hoofd en zijn kruis heb ik vogelhuisjes gemaakt. Zijn hoofd heb ik erafgehaald, maar voor de rest is het beeld nog volledig... anatomisch correct.”
 1. Vrouw die speed dealt op heterdaad betrapt, politie valt meteen huis binnen
  Play

  Vrouw die speed dealt op heterdaad betrapt, politie valt meteen huis binnen

 2. Bruiswater met fruitsmaak én alcohol: de nieuwste hype
  Play

  Bruiswater met fruitsmaak én alcohol: de nieuwste hype