Bij de Lourdesgrot werd een bank gezet en struiken geplant.
Volledig scherm
Bij de Lourdesgrot werd een bank gezet en struiken geplant. © Bollen

Mariapark naast abdij krijgt opfrisbeurt

 1. Op stap in RZ Heilig Hart Tienen, met pneumologe Anneleen Peeters: “Mijn kindjes weten niet dat ik elke dag tussen Covid-patiënten sta. Dat hoeven ze niet te weten”
  PREMIUM
  Tienen

  Op stap in RZ Heilig Hart Tienen, met pneumologe Anneleen Peeters: “Mijn kindjes weten niet dat ik elke dag tussen Co­vid-patiënten sta. Dat hoeven ze niet te weten”

  Het gemiddeld aantal nieuwe coronabesmettingen in België mag dan wel lichtjes blijven dalen, in de ziekenhuizen is het al maanden alle hens aan dek. Dat is in het RZ Heilig Hart Tienen niet anders. Niet enkel dokters en verplegers krijgen er te maken met coronapatiënten, maar élke medewerker draait er op volle kracht in de strijd tegen het virus. Onze reporter Kristien Bollen kijkt twee weken lang binnen in het ziekenhuis, en laat zich leiden door de verhalen van artsen, verpleging, ondersteunend personeel en patiënten.
 2. Sinterklaaspret in Scherpenheuvel-Zichem van korte duur, Facebook bant foto’s van zwarte pieten omdat ze te zwart zien
  Scherpenheuvel-Zichem

  Sinter­klaas­pret in Scherpen­heu­vel-Zi­chem van korte duur, Facebook bant foto’s van zwarte pieten omdat ze te zwart zien

  Sinterklaas en zijn pieten trokken zaterdag door Scherpenheuvel-Zichem en alle deelgemeenten. Achteraf kreeg het verhaal een staartje want Facebook eiste van de beheerder van de pagina ‘Ge zaa van Scherpenheuvel...’ dat die alle foto’s verwijderde waarop een piet te zien was wiens gezicht volledig zwart zag. “Wanneer Zwarte Piet niet zwart ziet, is het geen Zwarte Piet. Dat is wat onze bompa er van denkt en ik kan hem geen ongelijk geven”, reageert organisator Kurt Staels.
 1. Loois koppel riskeert verbod op houden van dieren na aantreffen van zeven verwaarloosde honden: “Franse buldog lag dood in de tuin”
  Tessenderlo

  Loois koppel riskeert verbod op houden van dieren na aantreffen van zeven verwaar­loos­de honden: “Franse buldog lag dood in de tuin”

  Vorig jaar vonden speurders zeven verwaarloosde honden bij een Loois koppel. Ze verbleven in een zelf in elkaar geknutseld, bouwvallig kot en in een garage. Het was duidelijk dat er allerlei zaken verkeerd waren. Enkele dagen later bleek een Franse buldog zelfs dood in de tuin te liggen. Het koppel dreigt in de toekomst geen dieren meer te mogen houden.
 1. "Gelieve de microfoon uit te schakelen": digitale persconferentie loopt niet helemaal zoals gehoopt
  Play

  "Gelieve de microfoon uit te schakelen": digitale persconfe­ren­tie loopt niet helemaal zoals gehoopt

 2. Sieg De Doncker is besneden en wil taboe doorbreken: "Omdat je niet speciaal wil zijn, praat je daar eerst niet over"
  Play
  Club Flo

  Sieg De Doncker is besneden en wil taboe doorbreken: "Omdat je niet speciaal wil zijn, praat je daar eerst niet over"