Ilse komt uit een heuse makelaarsfamilie, al duurde het even voor ook zij in de 'business' stapte.
Volledig scherm
Ilse komt uit een heuse makelaarsfamilie, al duurde het even voor ook zij in de 'business' stapte. © Foto Bollen

"Marginale driehoek? Mensen verhuizen steeds vaker naar het Hageland"

SCHERPENHEUVELHet Vier-programma 'Huizenjagers' strijkt volgende week neer in het Hageland, en dat met makelaar Ilse Lissens (45) uit Scherpenheuvel. Zij zal klanten aan hun droomhuis proberen helpen in wat ooit nog de 'marginale driehoek' genoemd werd. "Maar dat is het al lang niet meer. Ik stel zelfs een instroom vast", maakt ze zich sterk.

 1. Blauwe zone parking Averbode langs de Herseltsebaan
  Averbode

  Blauwe zone parking Averbode langs de Herseltse­baan

  De abdij, de lekdreef en de mooie bossen van Averbode en omgeving lokken veel bezoekers en wandelaars. De parking aan de Herseltsebaan staat dan al snel vol. Bezoekers van het kerkhof en van Het Moment vinden vaak geen parkeerplaats. De parking werd sinds kort ingericht als blauwe zone. De parkeertijd is beperkt tot 2 uur en de parkeerschijf is verplicht alle dagen tussen 9 en 18 uur. Er werden ook 5 parkeerplaatsen ingericht met een parkeertijd van 30 minuten, 3 aan de toegang van het kerkhof en 2 aan Het Moment.
 2. BELOOFD IS BELOOFD. Hoe staat het met de verkeersveiligheid rond de schoolomgeving? Hoe wordt zwerfvuil aangepakt en wat met het stadspark?
  PREMIUM
  scherpenheuvel-zichem

  BELOOFD IS BELOOFD. Hoe staat het met de verkeers­vei­lig­heid rond de schoolomge­ving? Hoe wordt zwerfvuil aangepakt en wat met het stadspark?

  De bestuursperiode van uw stadsbestuur is ruim halfweg. Tijd voor een evaluatie. Komt er iets in huis van de prioriteiten die in 2018 werden gesteld? We selecteren tien beloftes van het schepencollege, zochten uit wat er al gerealiseerd is en wat er nog op de plank ligt. Vandaag: Scherpenheuvel-Zichem, een stad die werkt aan nieuwe organisatiestructuur en nog enkele jaren zoet is met de zoektocht naar de invulling van een nieuw openbaar park.