Pelgrim Mai Valenberghs
Volledig scherm
PREMIUM
Pelgrim Mai Valenberghs © RV

Mai (65) stapt in haar eentje te voet naar Santiago de Compostella ter ere van overleden zoon Tom: “Klein en struis, maar koppig.”

Tienen/Scherpenheuvel-ZichemSoms kan een gebeurtenis je wereld op zijn kop zetten. Het verlies van haar zeventienjarige zoon Tom was er zo een voor Mai Valenberghs (65). Een kwarteeuw later vertrok ze op precies op de dag van zijn verjaardag op bedevaart naar Santiago de Compostella. “Mama is beginnen wandelen nadat Tom, mijn oudste broer, uit het leven stapte”, zegt dochter Sanne Maes (32). Het is een bedevaartstocht met de nodige hindernissen, want net voorbij Dinant liep het bijna mis voor Mai. 

0 reacties

  1. Van Den Druppel tot de Heldenbar: in deze 6 zomerbars in Leuven en het Hageland waan je je deze zomer op een heerlijke vakantie
    PREMIUM
    Leuven/Hageland

    Van Den Druppel tot de Heldenbar: in deze 6 zomerbars in Leuven en het Hageland waan je je deze zomer op een heerlijke vakantie

    De zomer komt weer stilaan in zicht en dus zijn heel wat steden, gemeenten en horeca-uitbaters al volop bezig met de voorbereidingen van hun zomerbar. Her en der duiken ze deze zomervakantie weer op, maar in welke pop-ups kan je nu eigenlijk terecht? Wij zochten het uit. Maak kennis met zes sfeervolle zomerbars in Leuven en het Hageland en hun initiatiefnemers.