't Zat Paterke, het laatste dorpscafé, staat te huur.
Volledig scherm
't Zat Paterke, het laatste dorpscafé, staat te huur. © Foto Geert Mertens

Laatste dorpscafé staat opnieuw te huur

AVERBODEHet laatste gewone café van het centrum van Averbode staat opnieuw te huur. Op dit moment is er geen enkel bruin café meer in het dorp. Ook vijf jaar geleden was dit al eens het geval. "Het centrum lijkt wel één groot rusthuis", klinkt het. Ondertussen doet de lokale krantenwinkel af en toe dienst als café.

 1. Ook in Aarschot en Diest werden de eerste honderd spuitjes gezet: “Toch een beetje vreemd dat ik nu een vaccin krijg voor een virus waaraan ik papa verloor”
  PREMIUM
  Diest/Aarschot.

  Ook in Aarschot en Diest werden de eerste honderd spuitjes gezet: “Toch een beetje vreemd dat ik nu een vaccin krijg voor een virus waaraan ik papa verloor”

  Net als op vele andere plekken, hebben ook de vaccinatiecentra in Diest en Aarschot vrijdag de deuren geopend. In Diest is dat het cultureel centrum Den Amer, in Aarschot de Stedelijke Feestzaal. Alles verliep behoorlijk goed, op enkele kinderziekten na. Zo waren er nog wat problemen met de ICT in Aarschot, en in Diest kregen ze aanvankelijk de code van de spuitjes niet gescand waardoor dit manueel moest worden ingevoerd. Al bij al zijn de verantwoordelijken tevreden, net als diegenen die een spuitje kregen, al was dat bij sommigen ei zo na niet gelukt.
 1. Dashcam filmt 'wielerterrorist' in Limburg
  Play

  Dashcam filmt 'wielerter­ro­rist' in Limburg

 2. 'Stitchy in Tooki Trouble' is nieuw Belgisch videospel voor Switch
  Play
  games

  'Stitchy in Tooki Trouble' is nieuw Belgisch videospel voor Switch