De daders en de slachtoffers baten al jaren een kraampje uit aan de basiliek. Tussen beide kraamhouders loopt ook al jarenlang een vete. Het kraampje op deze foto is voor alle duidelijkheid niet het kraampje in kwestie.
Volledig scherm
De daders en de slachtoffers baten al jaren een kraampje uit aan de basiliek. Tussen beide kraamhouders loopt ook al jarenlang een vete. Het kraampje op deze foto is voor alle duidelijkheid niet het kraampje in kwestie. © Bollen

Kraampjeshouder aan basiliek Scherpenheuvel schiet met waterpistool vol urine naar andere uitbater

Volgens de eerste vaststellingen van het parket zou er niet met een bijtend zuur, wel met urine naar het gezicht van twee kraampjeshouders aan de basiliek van Scherpenheuvel zijn gespoten. De daders zijn andere uitbaters van een kraam. Het incident gebeurde zaterdag, na een hoog oplopende ruzie tussen de uitbaters.

  1. ASSISEN LIVE. Zoon van beschuldigde weet ook niet waarom zijn vader de buurman neerstak op oprit : “Ik heb er geen verklaring voor. Het is dom en spijtig”

    ASSISEN LIVE. Zoon van beschuldig­de weet ook niet waarom zijn vader de buurman neerstak op oprit : “Ik heb er geen verklaring voor. Het is dom en spijtig”

    Wat is er in de Liefkensrode in het Vlaams-Brabantse Kortenaken op 30 juli 2016 precies gebeurd? De toen 70-jarige Roger Putseys stak zijn buurman neer met een koksmes uit de koffer van zijn Mercedes. Aan de basis van de vete lag een jarenlange twist over gerooide bomen op hun aangrenzende percelen. Putseys staat deze week in Leuven terecht voor doodslag op zijn buurman van 56, ex-para Luc Dams. Net als dinsdag komen vandaag nog een rist moraliteitsgetuigen aan het woord.