Ontmoetingscentrum De Keyt.
Volledig scherm
Ontmoetingscentrum De Keyt. © Scherpenheuvel-Zichem

Infomarkt gemeentelijk ruimtelijk structuurplan op 28 september

Scherpenheuvel-ZichemNaar aanleiding van het het openbaar onderzoek over de gedeeltelijke herziening van het gemeentelijk ruimtelijk structuurplan organiseert Scherpenheuvel-Zichem een infomarkt.

 1. TIPS. Bier, kaas, wijn, honing en gin: deze 5 lokale producenten laten je meegenieten tijdens Open Producenten Dag
  Leuven/Hageland

  TIPS. Bier, kaas, wijn, honing en gin: deze 5 lokale producen­ten laten je meegenie­ten tijdens Open Producen­ten Dag

  Flanders Food Festival zet al sinds begin deze maand lokale en gezonde voeding in de kijker. Dit weekend organiseren ze voor het eerst Open Producenten Dag. Op 23 en 24 oktober zetten heel wat lokale producenten hun deuren wagewijd open voor hun bezoekers. Ook in de regio Leuven en in het Hageland kan je allerlei verborgen schatten ontdekken. Kom kijken, proeven en genieten! We geven je een overzichtje van alle adressen waar je dit weekend voor één keer gratis kan binnenspringen om kennis te maken met heerlijke producten van bij ons:
 2. Jonge bromfietsers sturen onder invloed van drugs
  Diest/Scherpenheuvel-Zichem

  Jonge bromfiet­sers sturen onder invloed van drugs

  Tijdens mobiele controles zaterdagavond werd in de voetgangerszone in Diest een 16-jarige bromfietser uit Diest tegengehouden die er zonder helm rond reed. De voorgaande nacht was hij reeds in overtreding genomen voor sturen onder invloed van drugs en ook nu bleek dat het geval te zijn. Deze keer werd de bromfiets weggetakeld. Eveneens in de Kluisbergstraat in Diest werd een 20-jarige bestuurder uit Scherpenheuvel-Zichem betrapt op het sturen onder invloed van drugs. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken.