De daders forceerden hierbij de achterdeur.
Volledig scherm
De daders forceerden hierbij de achterdeur. © Bollen

Inbrekers gaan aan de haal met geld en juwelen

Scherpenheuvel-ZichemIn de Vroentestraat in Scherpenheuvel-Zichem werd er vrijdag tussen 17 en 19 uur ingebroken in een woning. De daders forceerden hierbij de achterdeur en gingen aan de haal met geld en juwelen.

 1. Politiezones Beringen/Ham/Tessenderlo en Heusden-Zolder gaan nauwer samenwerken: “Onze zones hebben heel veel gelijkenissen”

  Politiezo­nes Beringen/Ham/Tessenderlo en Heus­den-Zol­der gaan nauwer samenwer­ken: “Onze zones hebben heel veel gelijkenis­sen”

  “Het gaat om zones met gelijkaardige uitdagingen die een gelijklopende aanpak vergen”, klinkt het bij burgemeester en voorzitter van politiezone Heusden-Zolder Mario Borremans. Net om die reden kondigde de politiezone aan om vanaf september nauwer te gaan samenwerken met de politiezone Beringen/Ham/Tessenderlo. Dat kondigde de twee zones dinsdagavond aan tijdens een persmoment.
  Tessenderlo
 2. Stijgende rentes en vrijgesteld van roerende voorheffing: alles wat je moet weten over de tak 21-spaarverzekering
  Spaargids.be

  Stijgende rentes en vrijge­steld van roerende voorhef­fing: alles wat je moet weten over de tak 21-spaarverze­ke­ring

  Sinds eind vorig jaar neemt de appetijt voor tak 21-spaarverzekeringen met een gewaarborgde basisrente opnieuw toe, zo meldt de verzekeringsfederatie Assuralia. De stijgende rentevoeten op de financiële markten en een gunstige fiscale behandeling zijn daar niet vreemd aan. Wat houden die spaarverzekeringen precies in? En wat zijn de voor- en nadelen? Spaargids.be licht toe.
 3. "Wie heeft mijn vader vermoord?” Dochter Shari ging zelf zoeken naar moordenaar van haar vader. Nu heropent parket na 20 jaar dossier wurgmoord
  PREMIUM

  "Wie heeft mijn vader vermoord?” Dochter Shari ging zelf zoeken naar moordenaar van haar vader. Nu heropent parket na 20 jaar dossier wurgmoord

  17 november 2002. Het levenloze lichaam van Freddy Putseys (42) wordt aangetroffen in zijn woning in Zichem. Door de pillen en drank die naast hem worden gevonden, denken de speurders eerst aan een wanhoopsdaad. Na enkele dagen onderzoek blijkt Freddy gewurgd te zijn en moet de moordenaar uit zijn directe omgeving komen. “Daardoor vertrouw ik eigenlijk nog steeds niemand hier”, vertelt dochter Shari, die destijds nog maar een kind van 10 jaar oud was en nu met nieuwe inzichten naar de speurders stapte. Want niet alle sporen blijken uitgewist te zijn.
  Scherpenheuvel