De jarige man werd naar het ziekenhuis overgebracht met een CO-vergiftiging.
Volledig scherm
De jarige man werd naar het ziekenhuis overgebracht met een CO-vergiftiging. © Bollen

Hulpdiensten rukken tweemaal uit voor CO-intoxicaties in zelfde straat

Scherpenheuvel-ZichemHulpdiensten moesten maandag tweemaal uitrukken voor een CO-intoxicatie. De incidenten gebeurden ook nog eens in dezelfde straat.

 1. Last van vocht in huis? Zoveel kost het om dat aan te pakken (en op deze premies kan je rekenen)
  Livios

  Last van vocht in huis? Zoveel kost het om dat aan te pakken (en op deze premies kan je rekenen)

  18 procent van de Belgische woningen kampt met schade door vochtproblemen, dat blijkt uit cijfers van het Steunpunt tot bestrijding van armoede. Volgens het Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf (WTCB) is zelfs 70 procent van de gevallen van bouwschade te wijten aan vocht. Vochtproblemen zijn hardnekkig en pak je best zo snel mogelijk aan. Maar hoeveel kost dat? En welke premies kan je daarvoor aanvragen? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. Voorzitter Nico van Buitenen haalt coach Eddy Dierickx terug voor ‘FC A-O 3.0‘: “Woelige periode achter de rug, maar we gaan er sterker uitkomen”
  voetbal tweede provinciale A

  Voorzitter Nico van Buitenen haalt coach Eddy Dierickx terug voor ‘FC A-O 3.0‘: “Woelige periode achter de rug, maar we gaan er sterker uitkomen”

  Het was een bewogen kerstperiode bij tweedeprovincialer FC Averbode-Okselaar, waar de samenwerking met zowel trainer Joeri Coomans als Hendrik Put (coach van de P4) stopgezet werd. Intussen raakte bekend dat Eddy Dierickx volgend seizoen terugkeert naar de Vorststraat. In afwachting nemen assistenten Peter Clerckx en Wim Moons de sportieve leiding over.
 1. Vlaamse regering wil 850 hectare natte natuur aanleggen in vallei van Grote Nete: “Water op gecontroleerde manier opvangen om overstromingen te vermijden”
  zuiderkempen

  Vlaamse regering wil 850 hectare natte natuur aanleggen in vallei van Grote Nete: “Water op gecontro­leer­de manier opvangen om overstro­min­gen te vermijden”

  Van 25 januari tot en met 25 maart organiseert het Departement Omgeving van de Vlaamse overheid een publieke raadpleging over de startnota voor het gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan (GRUP) ‘Vallei van de Grote Nete van E313 tot Hellebrug’. Met het plan wil de Vlaamse regering onder meer de realisatie van 850 hectare aan hoogwaardige natte natuur in de vallei van de Grote Nete, als onderdeel van het Sigmaplan, mogelijk maken. Die gebieden moeten het water in het valleigebied op een gecontroleerde manier opvangen om ongewenste overstromingen te vermijden.
 2. Scherpenheuvel-Zichem stelt gratis zelftests ter beschikking voor scholen en ondersteunt kwetsbare gezinnen
  Scherpenheuvel-Zichem

  Scherpen­heu­vel-Zi­chem stelt gratis zelftests ter beschik­king voor scholen en onder­steunt kwetsbare gezinnen

  Het lokaal bestuur van Scherpenheuvel-Zichem wil haar inwoners aanmoedigen meer zelftests uit te voeren. Het stelt daarom gratis tests ter beschikking voor scholen, die ze aan ouders kunnen aanbieden wanneer zij dat nodig achten. Cliënten van het OCMW kunnen — wanneer ze zelftests aankopen op basis van hun kasticket — een terugbetaling aanvragen bij het OCMW.