De politie voerde een buurtonderzoek en speurt de mogelijke daders.
Volledig scherm
De politie voerde een buurtonderzoek en speurt de mogelijke daders. © Bollen

Het zal je maar overkomen: man merkt ‘s ochtends dat alle wielen van zijn auto gestolen zijn

 1. Uitgeverij Averbode maakt van leerkrachten studiecoaches met doe-het-zelf lespakketten Sync it en Swipe it
  Averbode

  Uitgeverij Averbode maakt van leerkrach­ten studiecoa­ches met doe-het-zelf lespakket­ten Sync it en Swipe it

  Uitgeverij Averbode lanceert twee nieuwe lesmethodes, ‘Sync It’ en ‘Swipe It’, zodat leerlingen in de tweede graad van het secundair onderwijs vanaf volgend schooljaar de nieuwe eindtermen op vlak van ICT kunnen halen. Het nieuwe lespakket laat jongeren toe om via doe-het-zelf lessen nieuwe digitale vaardigheden aan te leren. Leerkrachten krijgen de rol van studiecoaches die de jongeren ondersteunen bij vragen. De nieuwe lesmethode kan zowel in ICT-lessen gebruikt worden, maar ook geïntegreerd worden in de lessen wiskunde, godsdienst of geschiedenis. “Vakleerkrachten zijn al experten in hun eigen domein, ze moeten ook niet nog eens ICT-expert worden”, klinkt het bij Uitgeverij Averbode.
 2. Gevangenisbruid en haar ex in november tweede maal voor assisen na wraking voorzitter: “Hoe had de jury destijds geoordeeld? We zullen het nooit weten”
  PREMIUM
  LEUVEN/AARSCHOT

  Gevangenis­bruid en haar ex in november tweede maal voor assisen na wraking voorzitter: “Hoe had de jury destijds geoordeeld? We zullen het nooit weten”

  In februari kende het assisenproces rond de dood van Andy Vandereyt in Aarschot bijna een ontknoping. Tot de voorzitter in Leuven knoeide met een persoonlijke nota, die tussen de vragen van de juryleden belandde. De wraking van het hof betekende het einde van het proces. Dat wordt in november helemaal overgedaan. Dat de kaarten al geschud zijn, hoeft volgens de verdediging allerminst een probleem te vormen. “We weten nu van elkaar welke richting we uit gaan.”