Rani de Wit, toen 21 jaar, en Bryan (23) uit Holsbeek. Bryan overleed op 8 februari 2021
Volledig scherm
PREMIUM
Rani de Wit, toen 21 jaar, en Bryan (23) uit Holsbeek. Bryan overleed op 8 februari 2021 © RV

Exact jaar na het overlijden van haar vriend Bryan (23) krijgt Rani (23) zelf kanker: “Terwijl ik nog zoveel verdriet heb om hem, het voelt allemaal heel oneerlijk”

Scherpenheuvel-Zichem“Ik ben ergens blij dat we samen die mooie momenten nog gehad hebben, maar kijk erop terug met enorm veel verdriet. Zijn overlijden blijft heel moeilijk.” Rani De Wit (23) uit Averbode verloor in 2021 haar vriend Bryan (23) aan botkanker en amper een jaar later kreeg zij zelf een kankerdiagnose. Na een operatie en zware chemokuur wacht haar nu een maandenlange revalidatie.

 1. KEMPENSE KLEPPERS. Miljoenen kinderen spelen wereldwijd met Clics uit Wuustwezel: “Geen enkele winkel wilde ze... tot ik een huis van 700.000 blokjes liet bouwen”
  PREMIUM
  Wuustwezel

  KEMPENSE KLEPPERS. Miljoenen kinderen spelen wereldwijd met Clics uit Wuustwezel: “Geen enkele winkel wilde ze... tot ik een huis van 700.000 blokjes liet bouwen”

  Vele miljoenen kinderen in tientallen landen hebben er zich al kostelijk mee geamuseerd: de speelgoedblokjes van Clics. En nee, die rollen niet in China uit een fabriek. Vanuit Wuustwezel heeft Hedwig Van Roy er een wereldsucces van gemaakt, en dat met amper 17 personeelsleden. “Lego is nog een heel pak groter dan ons, maar Clics is wel een evergreen geworden.” Ondertussen is de ondernemer ook nog met een bijzonder ‘nevenproject’ gestart: drijvende zonnepanelen.
 2. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.
 3. “Wenen is oké. Ik heb zelfs een Spotifylijst gemaakt met 41,5 uur ‘weenmuziek’”: psychologe Lies (40) helpt mama’s met al hun rollen, ook als het even niet lukt
  PREMIUM
  Diest

  “Wenen is oké. Ik heb zelfs een Spotify­lijst gemaakt met 41,5 uur ‘weenmuziek’”: psychologe Lies (40) helpt mama’s met al hun rollen, ook als het even niet lukt

  “Mannen hebben vaak niet in de gaten dat de vrouw volledig aan het opbranden is.” Als mama van vier kindjes - Mari-Lou (12), Maurice (10), Jacques (4) en Gérard (1) - en klinisch psychologe weet Lies Clerx (40) waar ze het over heeft. Vorig jaar schreef ze het boek ‘Wat een moeder leiden kan’ - met de korte ei. Hierin vertelt ze ook haar eigen verhaal, want de combinatie van ouderschap en een professioneel leven kan wel eens fout lopen.