Erediensten worden in het Hageland massaal afgelast, maar zullen wel online gestreamd worden. In Scherpenheuvel wacht pastoor Luc Van Hilst nog even af tot de regering nieuwe maatregelen afkondigt.
Volledig scherm
Erediensten worden in het Hageland massaal afgelast, maar zullen wel online gestreamd worden. In Scherpenheuvel wacht pastoor Luc Van Hilst nog even af tot de regering nieuwe maatregelen afkondigt. © Bollen

Erediensten weer online, andere activiteiten (gedeeltelijk) afgelast

Scherpenheuvel/Diest/AarschotHeel wat kerkelijke erediensten worden in het Hageland geschrapt, sommige andere plechtigheden gaan aangepast en coronaveilig door. De eucharistie tijdens het Allerheiligenweekend wordt op veel plaatsen online gestreamd. 

 1. Dries Swolfs (34) draagt als interne coach in RZ Heilig Hart Tienen zorg voor de zorgverleners: “Corona weegt enorm op onze mensen, en soms ook op hun thuisfront”
  PREMIUM
  Tienen

  Dries Swolfs (34) draagt als interne coach in RZ Heilig Hart Tienen zorg voor de zorgverle­ners: “Corona weegt enorm op onze mensen, en soms ook op hun thuisfront”

  Het gemiddeld aantal nieuwe coronabesmettingen in België mag dan wel lichtjes blijven dalen, in de ziekenhuizen is het al maanden alle hens aan dek. Dat is in het RZ Heilig Hart Tienen niet anders. Niet enkel dokters en verplegers krijgen er te maken met coronapatiënten, maar élke medewerker draait er op volle kracht in de strijd tegen het virus. Onze reporter Kristien Bollen kijkt twee weken lang binnen in het ziekenhuis, en laat zich leiden door de verhalen van artsen, verpleging, ondersteunend personeel en patiënten.
 2. Ex-wereldkampioen veldrijden Paul Herygers wordt vandaag 58 jaar: “Zelf nog op de fiets? Dat zal voor na mijn pensioen zijn”
  PREMIUM
  Geel

  Ex-wereldkam­pi­oen veldrijden Paul Herygers wordt vandaag 58 jaar: “Zelf nog op de fiets? Dat zal voor na mijn pensioen zijn”

  Paul Herygers wordt vandaag zondag 58 jaar en staat aan de vooravond van zijn pensioen, al merken we daar tijdens een gesprek bij zijn kachel in de Antwerpse Kempen weinig van. Na zeven (!) omzwervingen in de Kempen lijkt hij eindelijk zijn vaste stek te hebben gevonden in Geel. Een terugblik op het turbulente leven van de wereldkampioen. “Alles wat ik destijds aanraakte, veranderde in goud. Vraag maar eens aan Wout van Aert hoe dat voelt.”
 3. Twee auto’s botsen op Basilieklaan
  Scherpenheuvel

  Twee auto’s botsen op Basi­lieklaan

  Op de Basilieklaan in Scherpenheuvel-Zichem zijn maandag rond 12 uur twee auto’s gebotst. Een 23-jarige man uit Bekkevoort reed met zijn wagen in de richting van Aarschot. Ter hoogte van het kruispunt met de Prins Alexanderstraat zag hij een stilstaand voertuig op het fietspad met de rechterrichtingsaanwijzer in werking. Plots vertrok dit voertuig, bestuurd door een 62-jarige man uit Scherpenheuvel-Zichem, en sloeg links af. Een aanrijding was niet meer te vermijden. Beide wagens waren door de aanrijding niet meer rijvaardig. Er raakte niemand gekwetst .
 1. Covid-pandemie? Behoorlijk wat volk op beroemde El Rastro-markt in Madrid
  Play

  Co­vid-pandemie? Behoorlijk wat volk op beroemde El Ras­tro-markt in Madrid

 2. Deze Belg kan als één van de weinigen skiën in Oostenrijk tijdens lockdown: "Iedereen moet verplicht licentie kunnen voorleggen"
  Play

  Deze Belg kan als één van de weinigen skiën in Oostenrijk tijdens lockdown: "Iedereen moet verplicht licentie kunnen voorleggen"