De politie merkte de bestuurder op doordat die met gedoofde lichten reed.
Volledig scherm
De politie merkte de bestuurder op doordat die met gedoofde lichten reed. © Bollen

Dronken bestuurder met gedoofde lichten de baan op

 1. Kinderopvang Baloe in Scherpenheuvel sluit door coronabesmettingen
  Scherpenheuvel-Zichem

  Kinderop­vang Baloe in Scherpen­heu­vel sluit door coronabe­smet­tin­gen

  De besmettingscijfers in Scherpenheuvel-Zichem lopen verder op. De vestiging van buitenschoolse kinderopvang Baloe in Scherpenheuvel sluit tot en met 3 december de deuren nadat verschillende besmettingen bij de kinderen werden vastgesteld. Het lokaal bestuur van Scherpenheuvel-Zichem neemt ook bijkomende maatregelen om de snel oplopende coronacijfers een halt toe te roepen en roept inwoners op zeer voorzichtig te zijn.
 2. ASSISEN. Volgens verdediging helikopterbruid en haar ex lokte Andy (30) zijn dood met vijftien messteken zelf uit: “Hij is begonnen. Hij is op haar afgevlogen”
  PREMIUM
  LEUVEN/AARSCHOT

  ASSISEN. Volgens verdedi­ging helikopter­bruid en haar ex lokte Andy (30) zijn dood met vijftien messteken zelf uit: “Hij is begonnen. Hij is op haar afgevlogen”

  Heeft Andy Vandereyt (30) zijn dood zelf gezocht, toen hij drie jaar geleden in Aarschot vijftien messteken in zijn romp en hersenpan kreeg? Dat is alvast het uitgangspunt van de verdediging van Kristel Appelt en Björn De Candt. “Het begon met een slag en een stamp. We kunnen Andy zijn aandeel in dit verhaal niet volledig weggommen”, pleitte Tim Smet. Als de twaalf juryleden dinsdag met meerderheid ‘ja’ antwoorden op de vraag van uitlokking zakt de maximumstraf tot vijf jaar cel.