Drie basisscholen getroffen door coronabesmettingen in Scherpenheuvel-Zichem.
Volledig scherm
Drie basisscholen getroffen door coronabesmettingen in Scherpenheuvel-Zichem. © ANP

Drie basisscholen getroffen door coronabesmettingen in Scherpenheuvel-Zichem

Scherpenheuvel-ZichemVorige week zijn drie basisscholen getroffen door coronabesmettingen in Scherpenheuvel-Zichem. Zowel in ’t Stokpaardje in Zichem, als in ’t Steltje en Den Hulst in Testelt zijn er vorige week besmettingen met Covid-19 vastgesteld. Hierbij een kleine update. 

 1. Tessenderlo heeft nu ook een afvalarme biowinkel: “In grote steden is concept al goed ingeburgerd”
  Tessenderlo

  Tessender­lo heeft nu ook een afvalarme biowinkel: “In grote steden is concept al goed ingebur­gerd”

  Tessenderlo is opnieuw een concept rijker. In de maand van de actie ‘Mei Plasticvrij’ heeft de afvalarme biowinkel LEF haar deuren geopend. “Ik wil hier in Tessenderlo en omstreken zo consequent mogelijk biologische, eerlijke en/of lokale producten aanbieden. Het gaat zowel om food als non-food. LEF, de naam van de winkel staat dan ook voor Lokaal, Ecologisch en Fair”, vertelt zaakvoerster Griet Malfroid.
 2. Weekendavond voor de buis? Dit zijn de beste nieuwe films en series in streamingland

  Weekend­avond voor de buis? Dit zijn de beste nieuwe films en series in streaming­land

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste nieuwe films en series voor het weekend. Wat staat er deze week op onze menu? Een iconische hereniging van wereldberoemde superhelden op Streamz, een psychologische thriller met tweevoudig Golden Globe-winnares Amy Adams op Netflix en het onvertelde verhaal van de Indonesische Onafhankelijkheidsoorlog op Prime Video. Laat dat regenweer maar komen, wij kruipen alvast voor ons scherm.
 3. Ervaren IT'er geeft raad aan starters: "Tijdens sollicitaties heb ik geregeld gevraagd of ik mijn toekomstige collega’s mocht ontmoeten"
  Jobs

  Ervaren IT'er geeft raad aan starters: "Tijdens sollicita­ties heb ik geregeld gevraagd of ik mijn toekomsti­ge collega’s mocht ontmoeten"

  Guido Maes werkt al meer dan dertig jaar in de informaticasector. De laatste twintig doet hij dat bij Wolters Kluwer Wolters Kluwer Tax & Accounting België, maar daarvoor maakte hij kennis met een aantal andere bedrijven. “Je job moet passen bij je interesses en je levensstijl”, vindt hij. Jobat.be vroeg hem naar de belangrijkste inzichten die hij heeft verworven doorheen zijn carrière.
 1. 106-jarige Valdemar slaat 17 jaar jongere vrouw aan de haak in rusthuis
  Play

  106-jarige Valdemar slaat 17 jaar jongere vrouw aan de haak in rusthuis

 2. Hond houdt toeristen voor de gek
  Play

  Hond houdt toeristen voor de gek