De organisatoren van Lolands.
Volledig scherm
De organisatoren van Lolands. © PGA

Dit jaar wél echte editie van Lolands: “We mikken op 5.000 tickets per dag”

ScherpenheuvelVorige week kregen we te horen dat de organisatie van Pukkelpop de handdoek in de ring gooit voor dit jaar. Gelukkig telt dat niet voor elk festival, want Lolands in Scherpenheuvel-Zichem gaat dit jaar wél door. 

 1. Grootste huisartsenwachtpost van Vlaanderen opent in Heilig Hartziekenhuis: “Oude locatie was al jaren te klein.”
  Leuven
  1

  Grootste huisartsen­wacht­post van Vlaanderen opent in Heilig Hartzieken­huis: “Oude locatie was al jaren te klein.”

  Vanaf 7 oktober kunnen alle inwoners van Oost-Brabant voor eerste hulp bij medische ongemakken terecht in de gloednieuwe huisartsenwachtpost in het regionale Heilig Hartziekenhuis in het centrum van de stad. Een kleine 400 huisartsen zullen er de wachtpost, vlak naast de dienst spoedgevallen, bemannen: meteen dan ook de grootste wachtpost van Vlaanderen.
 2. Van een herfstweekend tot gratis plaatsing van badkamertegels: 7 speciale acties tijdens Weekend van de Klant in Leuven en het Hageland
  PREMIUM
  Leuven/Hageland

  Van een herfstweek­end tot gratis plaatsing van badkamerte­gels: 7 speciale acties tijdens Weekend van de Klant in Leuven en het Hageland

  Op zaterdag 1 en zondag 2 oktober is het Weekend van de Klant. Dan word je bij verschillende zaken in de watten gelegd en kan je genieten van speciale acties tijdens het shoppen. Van een feest op het Martelarenplein van Leuven tot kraslotjes in Diest: op deze zeven locaties in Leuven en het Hageland geniet jij van speciale acties tijdens het Weekend van de Klant.
 1. Mijlpaal voor herbestemming historisch stadhuis op Grote Markt: “Nieuwe toegang via het Corps de Garde, het huidige politiekantoor”
  PREMIUM
  Leuven
  2

  Mijlpaal voor herbestem­ming historisch stadhuis op Grote Markt: “Nieuwe toegang via het Corps de Garde, het huidige politiekan­toor”

  Het heeft wat voeten in de aarde gehad maar het historische stadhuis op de Grote Markt heeft een nieuwe toekomst. Het wordt een open huis waar je bijzondere verhalen over Leuven kan ontdekken, een toeristische meerwaarde in de toeristische parel bij uitstek, zeg maar. “De trots van Leuven wordt nog meer dan het al is het symbool van de stad”, vertelt burgemeester Mohamed Ridouani (Vooruit). Blijft de vraag: gaan de Leuvenaars de achthoekige ‘antichambre’ omarmen of verwensen?
 2. Steeds meer werkgevers delen een winstpremie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?
  Jobat

  Steeds meer werkgevers delen een winstpre­mie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?

  De winstpremie blaast dit jaar vijf kaarsjes uit. Concreet kunnen werkgevers via deze premie hun medewerkers laten delen in de winst van het voorafgaande boekjaar. HR-dienstverlener SD Worx berekende dat in de eerste zeven maanden van 2022 meer werknemers van zo’n premie genoten dan vorig jaar. Hoe weet je of je daarvoor in aanmerking komt? En hoe werkt dat precies? Jobat.be schept duidelijkheid.
 3. 750 leerlingen en leerkrachten wandelen 30 september voor vrede naar Scherpenheuvel: “Oorlog raakt ons allemaal”
  Scherpenheuvel-Zichem

  750 leerlingen en leerkrach­ten wandelen 30 september voor vrede naar Scherpen­heu­vel: “Oorlog raakt ons allemaal”

  Op vrijdag 30 september wandelen meer dan 750 leerlingen en leerkrachten van Scherpenheuvel-Zichem voor vrede. Vertrekkend vanuit de eigen basisschool verzamelen ze op de middag rond de basiliek van Scherpenheuvel. In een gezamenlijke optocht met honderden vlaggen en wimpels stappen ze het laatste stuk samen richting Mariahal. Daar sluiten ze af met een vredesmoment.
 4. Wanneer kies je best voor de gratis ziekteverzekering van de overheid in plaats van voor een mutualiteit?
  Spaargids.be

  Wanneer kies je best voor de gratis ziektever­ze­ke­ring van de overheid in plaats van voor een mutuali­teit?

  De wettelijke ziekteverzekering is verplicht in België. Dit systeem biedt iedereen toegang tot medische verzorging. Om van dat systeem te kunnen genieten, moet je je aansluiten bij een ziekenfonds of bij de Hulpkas voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (HZIV). Maar hoe bepaal je die keuze? En waarin schuilt het verschil tussen ziekenfonds en hulpkas? Spaargids.be zet het voor je op een rij.