In Zichem flirt de Demer met het alarmpeil.
Volledig scherm
In Zichem flirt de Demer met het alarmpeil. © Bollen

Demer flirt met alarmpeil, burgemeester keer terug van vakantie

Scherpenheuvel-ZichemZowat heel het Hageland kreeg donderdag af te rekenen met wateroverlast. In Scherpenheuvel-Zichem liepen enkele straten onder en hier en daar een kelder, al flirt de Demer in Zichem wel met het alarmpeil. Burgemeester Manu Claes (CD&V) brak alvast zijn vakantie vervroegd af en gaat niet echt met een gerust hart de nacht in.

 1. Een terugblik op een geslaagde editie van familiefestival Lolands: “Goed weer, goeie muziek en een leuke sfeer, meer moet dat niet zijn”
  Scherpenheuvel-Zichem

  Een terugblik op een geslaagde editie van familiefes­ti­val Lolands: “Goed weer, goeie muziek en een leuke sfeer, meer moet dat niet zijn”

  Op vrijdag 17 en zaterdag 18 september was het ein-de-lijk zover: een nieuwe editie van Lolands. En wat voor één. Een volledig uitverkochte editie, lachende gezichten en fantastische optredens, onder een stralende zon. De sfeer zat meteen goed. Zowel jong als oud heeft er aanzienlijk van genoten. Onder meer De Kreuners, Gene Thomas en Zornik mochten het podium betreden. Wij spraken met de organisatie en enkele bezoekers.
 2. Ben jij de grootste veldritkenner? Speel mee met de Gouden Cross en maak kans op 5.000 euro
  Gouden Cross

  Ben jij de grootste veldritken­ner? Speel mee met de Gouden Cross en maak kans op 5.000 euro

  Op 2 oktober, gaat de Gouden Cross opnieuw van start. Na een jaar vol afgelastingen - door het alom gekende virus - moet het opnieuw een episch veldritseizoen worden. Welke renners zullen volgens jou goed scoren dit seizoen? Stel virtueel je droomploeg samen en maak kans op mooie prijzen, zoals 5.000 euro cash. We leggen uit hoe je een ploegje kan maken en hoe je punten scoort.
 1. Vijf restaurants op drie jaar voor chef-kok Alex Verhoeven: “Liever vijf kwaliteitsvolle zaken dan één kans op een Michelinster”
  PREMIUM
  Turnhout

  Vijf restau­rants op drie jaar voor chef-kok Alex Verhoeven: “Liever vijf kwaliteits­vol­le zaken dan één kans op een Michelin­ster”

  Alex Verhoeven begon zijn carrière in de keuken van Hof van Cleve. Tegenwoordig roert hij in de potten van Hert, het restaurant dat hij in Turnhout opende op 72 meter hoogte. Maar Alex Verhoeven is veel meer dan alleen Hert. Hij runt binnenkort vijf restaurants én heeft plannen voor een feestzaal. “Ik moet toegeven dat ik mezelf onlangs ben tegengekomen.”