Onder meer op de begraafplaast van Schoonderbuken tiert het onkruid weelderig.
Volledig scherm
Onder meer op de begraafplaast van Schoonderbuken tiert het onkruid weelderig. © RV

“Dat begraafplaatsen er zo bijliggen, is respectloos”: Bewoner klaagt onverzorgde situatie kerkhoven aan

“Dit is echt respectloos naar de mensen die overleden zijn en hun nabestaanden toe”, vindt bewoner Peter Mertens. Hij klaagt de onverzorgde situatie van de begraafplaatsen aan. Onder meer op de begraafplaats van Schoonderbuken tiert het onkruid weelderig. Het stadsbestuur is op de hoogte en doet er alles aan om de situatie zo snel mogelijk op te lossen.

3 reacties

 • MICHEL VAN DE LAER

  1 jaar geleden
  In Scherpenheuvel-Zichem is het idd een schande. Dat ze eens raad vragen aan de gemeentebesturen van Begijnendijk en Houtvenne. Daar zijn de begraafplaatsen perfect onkruid vrij.
 • Roland Wolfs

  1 jaar geleden
  Zoals steeds beloofd de burgemeester om er werk van te maken; maar wie geloofd zijn loze beloftes nog?
 • David Pittevils

  1 jaar geleden
  Dit is een pijnpunt waar ze zogezegd al jaren aan het werken zijn...
 1. Ook in Aarschot en Diest werden de eerste honderd spuitjes gezet: “Toch een beetje vreemd dat ik nu een vaccin krijg voor een virus waaraan ik papa verloor”
  PREMIUM
  Diest/Aarschot.

  Ook in Aarschot en Diest werden de eerste honderd spuitjes gezet: “Toch een beetje vreemd dat ik nu een vaccin krijg voor een virus waaraan ik papa verloor”

  Net als op vele andere plekken, hebben ook de vaccinatiecentra in Diest en Aarschot vrijdag de deuren geopend. In Diest is dat het cultureel centrum Den Amer, in Aarschot de Stedelijke Feestzaal. Alles verliep behoorlijk goed, op enkele kinderziekten na. Zo waren er nog wat problemen met de ICT in Aarschot, en in Diest kregen ze aanvankelijk de code van de spuitjes niet gescand waardoor dit manueel moest worden ingevoerd. Al bij al zijn de verantwoordelijken tevreden, net als diegenen die een spuitje kregen, al was dat bij sommigen ei zo na niet gelukt.
 1. Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Een foundation- of lipstickvlek op je lievelingstas? Wat je ook doet, ga de vlek niet met water te lijf! Zo maak je de schade alleen maar groter. Ook dure wondermiddeltjes hoef je niet in huis te halen. Dé ideale bondgenoot bij lastige vlekken op je leren tas is goedkoper dan je denkt. Meer zelfs, je hebt het vast in huis. Vaseline is afkomstig van petroleum en slaagt er daarom als geen ander in om vuildeeltjes te capteren zodat je ze makkelijk kan verwijderen. Smeer een royale hoeveelheid van de klassieker op de make-up vlek. Laat even inwerken en verwijder het goedje met een vochtige doek. Herhaal indien nodig. Laat de crème een vette glans na op je handtas? Wrijf het overtollige vet weg met een beetje milde detergent op een zachte doek.
 1. Skiërs dalen succesvol beruchte Yosemite-berg volledig af
  Play

  Skiërs dalen succesvol beruchte Yosemite-berg volledig af

 2. Deze hond snuffelt naar coronabesmettingen op de luchthaven
  Play

  Deze hond snuffelt naar coronabe­smet­tin­gen op de luchthaven