Cultuurraad nodigt wandelaars uit in Merodegebied

 1. Perfect als cadeau én een must-have voor je thuiskantoor: dit zijn de beste waterkokers
  Multimedia

  Perfect als cadeau én een must-have voor je thuiskan­toor: dit zijn de beste waterko­kers

  Bestaat er een simpeler huishoudtoestel dan een waterkoker? Misschien niet, maar feit is dat het toch echt handige dingen zijn, die hun nut extra bewijzen in de koudere maanden van het jaar. Ze zijn populair, en dat weten de fabrikanten ook: in de Pricewatch staan er maar liefst 700 toestellen! Onze techredacteur zocht er vier goed beoordeelde modellen uit, voor kleine én grote budgetten.
 2. Hoofdverpleegkundige intensieve zorgen Geert Borgers (56): “Sommige covid-patiënten zetten even hun zuurstofmasker af, maar gaan dan meteen in het rood”
  PREMIUM
  Tienen

  Hoofdver­pleeg­kun­di­ge intensieve zorgen Geert Borgers (56): “Sommige co­vid-patiënten zetten even hun zuurstof­mas­ker af, maar gaan dan meteen in het rood”

  Het gemiddeld aantal nieuwe coronabesmettingen in België mag dan wel lichtjes blijven dalen, in de ziekenhuizen is het al maanden alle hens aan dek. De afdeling intensieve zorgen van RZ Heilig Hart Tienen is naar aantal bedden één van de kleinste van Vlaanderen, met slechts zes bedden. Toch werkt hoofdverpleegkundige Geert Borgers (56) uit Budingen bij Zoutleeuw zich dag en nacht uit de naad. “Onze vaste ploeg is alweer versterkt met extra verpleegkundigen. Hoe lang houden we dit nog vol?” Onze reporter Kristien Bollen kijkt twee weken lang binnen in het ziekenhuis, en laat zich leiden door de verhalen van artsen, verpleging, ondersteunend personeel en patiënten.
 1. Louis Tobback (sp.a) dient klacht in tegen subsidies voor WK Wielrennen in eigen stad: “Provincie koopt zich in voor VIP-gebeuren”
  PREMIUM
  Leuven

  Louis Tobback (sp.a) dient klacht in tegen subsidies voor WK Wielrennen in eigen stad: “Provincie koopt zich in voor VIP-gebeuren”

  Provincieraadslid Louis Tobback (sp.a) gaat een klacht indienen over de 100.000 euro subsidies van de provincie Vlaams-Brabant aan het WK Wielrennen. Opmerkelijk gegeven want dat wereldkampioenschap vindt plaats in zijn eigen thuisstad. “Wat mij betreft koopt de deputatie zich gewoon in voor het VIP-gebeuren rond het WK Wielrennen door deze subsidie te geven”, aldus de voormalige burgemeester van Leuven.
 2. Man gaat aan de haal met tractorsluis
  Scherpenheuvel

  Man gaat aan de haal met tractor­sluis

  In de Schuttersveldstraat in Scherpenheuvel-Zichem stelde men donderdag vast dat een pas geïnstalleerde tractorsluis ontvreemd werd samen met een paaltje dat voor de signalisatie zorgde. Een getuige had het voorval bemerkt en een nummerplaat genoteerd. De politie kon daarop een 40-jarige man uit Scherpenheuvel-Zichem interpelleren. De man zorgde nog dezelfde avond er zelf voor dat alles terug werd geplaatst en stuurde de politie per mail de foto’s door van noeste arbeid.
 1. Waaghalzen glijden van natuurlijke waterglijbaan in het midden van het regenwoud
  Play

  Waaghalzen glijden van natuurlij­ke waterglij­baan in het midden van het regenwoud

 2. Kan jij raden wie er in de huid van Marc Van Ranst en Steven Van Gucht kruipt?
  Play

  Kan jij raden wie er in de huid van Marc Van Ranst en Steven Van Gucht kruipt?