De politie stelt een onderzoek in.
Volledig scherm
De politie stelt een onderzoek in. © Bollen

Bewoners keren terug uit vakantie en stellen inbraak vast

 1. TIPS. Bier, kaas, wijn, honing en gin: deze 5 lokale producenten laten je meegenieten tijdens Open Producenten Dag
  Leuven/Hageland

  TIPS. Bier, kaas, wijn, honing en gin: deze 5 lokale producen­ten laten je meegenie­ten tijdens Open Producen­ten Dag

  Flanders Food Festival zet al sinds begin deze maand lokale en gezonde voeding in de kijker. Dit weekend organiseren ze voor het eerst Open Producenten Dag. Op 23 en 24 oktober zetten heel wat lokale producenten hun deuren wagewijd open voor hun bezoekers. Ook in de regio Leuven en in het Hageland kan je allerlei verborgen schatten ontdekken. Kom kijken, proeven en genieten! We geven je een overzichtje van alle adressen waar je dit weekend voor één keer gratis kan binnenspringen om kennis te maken met heerlijke producten van bij ons:
 2. ZWART PUNT. Haar partner liet er het leven en Bente (32) lag een week in coma na ongeval op de Rijksweg: “De weg was slecht hersteld, ik ben stom geweest om geen klacht in te dienen”
  PREMIUM
  Holsbeek

  ZWART PUNT. Haar partner liet er het leven en Bente (32) lag een week in coma na ongeval op de Rijksweg: “De weg was slecht hersteld, ik ben stom geweest om geen klacht in te dienen”

  “Ik ben een jaar het foute pad opgegaan. Proberen vergeten wat er gebeurd was.” Op 15 juni 2020 veranderde het leven van Bente Hermans (32) voorgoed. Bij een ongeval op de Rijksweg in Holsbeek was haar partner Christophe Vander Stappen (26) op slag dood. Bente werd zwaargewond uit het wrak bevrijd en lag een week in coma. Bijna anderhalf jaar later laat het tragische ongeval nog altijd diepe sporen na bij Bente.
 1. Houwaart en Meensel-Kiezegem krijgen defibrillator
  Tielt-Winge

  Houwaart en Meen­sel-Kiezegem krijgen defibrilla­tor

  “Door vroegtijdig (binnen zes minuten) het hart te defibrilleren vergroot je de kans op overleven tot 70 procent”, zo deelt Gerry mee. “Iedere minuut dat er gewacht wordt met defibrillatie neemt de overlevingskans met 10 procent af en wordt het hart minder gevoelig voor het defibrilleren. Een ambulance komt meestal niet binnen zes minuten ter plaatse, en dus is het letterlijk van levensbelang dat er een automatische defibrillator voor handen is. Je kunt het leven van je buurman, partner of familielid er mee redden!”.