De dame werd overgebracht naar het ziekenhuis.
Volledig scherm
De dame werd overgebracht naar het ziekenhuis. © Bollen

Bestuurster (57) gewond bij kop-staartaanrijding

Scherpenheuvel-Zichem/DiestBij een kop-staartaanrijding op de Steenweg in Scherpenheuvel is maandag rond 16.30 uur een automobiliste lichtgewond geraakt. 

 1. BELOOFD IS BELOOFD. Hoe staat het met de verkeersveiligheid rond de schoolomgeving? Hoe wordt zwerfvuil aangepakt en wat met het stadspark?
  PREMIUM
  scherpenheuvel-zichem

  BELOOFD IS BELOOFD. Hoe staat het met de verkeers­vei­lig­heid rond de schoolomge­ving? Hoe wordt zwerfvuil aangepakt en wat met het stadspark?

  De bestuursperiode van uw stadsbestuur is ruim halfweg. Tijd voor een evaluatie. Komt er iets in huis van de prioriteiten die in 2018 werden gesteld? We selecteren tien beloftes van het schepencollege, zochten uit wat er al gerealiseerd is en wat er nog op de plank ligt. Vandaag: Scherpenheuvel-Zichem, een stad die werkt aan nieuwe organisatiestructuur en nog enkele jaren zoet is met de zoektocht naar de invulling van een nieuw openbaar park.
 2. Week van de Korte Keten afgetrapt bij Hoeve De Ploeg: “Ik betaal liever hier een correcte prijs dan dat mijn geld bij één of andere multinational terechtkomt”
  Herselt

  Week van de Korte Keten afgetrapt bij Hoeve De Ploeg: “Ik betaal liever hier een correcte prijs dan dat mijn geld bij één of andere multinatio­nal terecht­komt”

  Dit weekend werd bij Hoeve De Ploeg in Herselt het startschot gegeven van de Week van de Korte Keten. Korte Keten Kopers en gedeputeerde Kathleen Helsen verzamelden er zaterdagvoormiddag. Van 14 tot en met 22 mei is het de Week van de Korte Keten. In die periode kan je letterlijk en figuurlijk proeven van tal van heerlijke activiteiten vol lokale producten.
 3. Welke gevaarlijke fietspunten zijn in jouw gemeente op de VeloVeilig-kaart gezet? Ontdek ze hier

  Welke gevaarlij­ke fietspun­ten zijn in jouw gemeente op de VeloVeilig-kaart gezet? Ontdek ze hier

  Tussen 7 en 15 mei hebben tienduizenden fietsers deelgenomen aan VeloVeilig Vlaanderen, een initiatief van HLN in samenwerking met P&V-verzekeringen. In alle Vlaamse gemeenten zijn in totaal 41.473 meldingen gemaakt van gevaarlijke fietspunten: 19.239 afzonderlijke gevaarlijke fietspunten en 22.234 bevestigingen door andere fietsers. Op de VeloVeilig-kaart kan je alle gevaarlijke fietspunten vinden, kan je nog nieuwe fietspunten plaatsen én als er een gevaarlijke fietssituatie is opgelost, dan kan je dat ook melden. Zo maken we Vlaanderen samen VeloVeilig.