Politie trof in de wagen tevens cannabis en paddos aan.
Volledig scherm
Politie trof in de wagen tevens cannabis en paddos aan. © Bollen

Bestuurder onder invloed tevens in bezit van drugs en paddos

Scherpenheuvel-ZichemDe lokale politie Demerdal-DSZ organiseerde zaterdagnamiddag en avond een verkeersactie. Bij een  controle in de Pastoriestraat in Testelt werden 31 negatieve ademtesten afgenomen. 

 1. Laakdal dooft straatverlichting tijdens ‘Earth Hour’

  Laakdal dooft straatver­lich­ting tijdens ‘Earth Hour’

  Sinds eind februari dooft Laakdal tijdens weekdagen ‘s nachts een groot deel van straatverlichting. In het weekend branden de lichten normaal wel, maar daar wordt op zaterdag 25 maart een uitzondering op gemaakt. De gemeente neemt die avond deel aan ‘Earth Hour’, een jaarlijkse internationale actie van het Wereldnatuurfonds WWF die de strijd tegen klimaatverandering in de kijker zet. In Laakdal gaat die dag alle straatverlichting vanaf 19 uur uit.
  Laakdal
 2. Vanaf welke leeftijd geef je je kind zakgeld? En wanneer is het tijd voor een eigen zichtrekening? Deze vijf stappen helpen je op weg
  Spaargids.be

  Vanaf welke leeftijd geef je je kind zakgeld? En wanneer is het tijd voor een eigen zichtreke­ning? Deze vijf stappen helpen je op weg

  Niet al je centen meteen uitgeven, maar ook voldoende sparen: dat is een essentiële levensles. Daarom biedt Wikifin tijdens ‘De Week van het Geld’, van 20 tot 26 maart, allerlei gratis spelen aan waarmee kinderen op een leuke manier met geld leren omgaan in de klas. Wil je hen ook thuis leren sparen en verstandig spenderen? Maak er werk van in vijf stappen, samen met Spaargids.be.
 1. Vier lokale besturen lanceren ‘Gele Doos’: “Een noodsituatie kan zich elk moment voordoen en dan telt iedere minuut”

  Vier lokale besturen lanceren ‘Gele Doos’: “Een noodsitua­tie kan zich elk moment voordoen en dan telt iedere minuut”

  Gisteren werd ook in Limburg de Dag van de Zorg gevierd. Dat deden gemeenten Ham, Tessenderlo en Leopoldsburg samen met stad Beringen door de lancering van de Gele Doos. De vier lokale besturen sloegen voor dit project de handen in elkaar met eerstelijnszone West-Limburg: “Dit is de snelste weg naar levensreddende informatie!” De vier schepenen van Zorg en Welzijn leggen uit waarom dit project zo belangrijk is.
  Tessenderlo