Het rijbewijs van de man werd meteen voor 15 dagen ingetrokken.
Volledig scherm
Het rijbewijs van de man werd meteen voor 15 dagen ingetrokken. © Bollen

Bestuurder die tegen gevel van woning reed was onder invloed

 1. Inbrekers gaan aan de haal met geld en juwelen
  Scherpenheuvel-Zichem

  Inbrekers gaan aan de haal met geld en juwelen

  De eigenaar van een huis in de Veststraat in Scherpenheuvel-Zichem stelde vrijdag net voor middernacht vast dat zijn achterdeur werd open gebroken. Dieven hadden zijn woning doorzocht zonder evenwel buit te maken. De politie werd pas de volgende ochtend op de hoogte gesteld. De bewoner had ondertussen reeds alles opgeruimd.Tijdens het buurtonderzoek bleek er eveneens ingebroken in de aanpalende, leegstaande, woning. Later stelden ook de bewoners van een huis verderop in de straat vast dat ze nachtelijk bezoek hadden gekregen. De achterdeur was niet slotvast zodat de inbrekers het wel erg makkelijk kregen. Ze maakten geld en juwelen buit. De politie stelt een onderzoek in.
 2. Zowat helft chauffeurs van transportbedrijf staat vast over heel Europa door storing internet: Proximus krijgt het niet opgelost, wij na één telefoontje wel
  PREMIUM
  Tienen

  Zowat helft chauffeurs van transport­be­drijf staat vast over heel Europa door storing internet: Proximus krijgt het niet opgelost, wij na één telefoon­tje wel

  Michel Engelbosch, zaakvoerder van het gelijknamige transportbedrijf Engelbosch in het Industriepark in Tienen, zit met de handen in het haar. “Sinds maandag zitten we zonder internet. Door corona gebeurt echter zo goed als alles online. Boekingen, een container ophalen in de haven van Antwerpen: lukt niet. Onze telefoons doen het ook niet, dus wij kunnen geen klanten bereiken en zij ons niet”, zucht Michel, die 42 vrachtwagens over heel Europa heeft rondrijden.
 1. Verschillende scenario’s op tafel voor mogelijke pijpleiding door Noord-Limburg: “Traject loopt voornamelijk door militair domein”
  Noord-Limburg

  Verschil­len­de scenario’s op tafel voor mogelijke pijplei­ding door Noord-Lim­burg: “Traject loopt voorname­lijk door militair domein”

  In 2023-2024 wil Omgeving Vlaanderen starten met de aanleg van een ondergrondse pijpleiding van de Antwerpse haven tot het Duitse Ruhrgebied. Er liggen drie tracés op tafel (van 130, 150 en 170 kilometer) die allemaal door Limburg gaan. Dat maakt dat er minstens achttien woningen onteigend zullen worden. De burgemeesters in de betrokken gemeenten volgen de plannen van dichtbij op.
 1. Indrukwekkende timelapse laat zien hoe slecht sigarettenpeuken zijn voor de natuur
  Play
  Onze Natuur

  Indrukwek­ken­de timelapse laat zien hoe slecht sigaretten­peu­ken zijn voor de natuur

 2. 119 artiesten treden op tijdens 24 UUR LIVE in het Sportpaleis
  Play

  119 artiesten treden op tijdens 24 UUR LIVE in het Sportpa­leis