Zes bestuurders legden een negatieve ademtest af.
Volledig scherm
Zes bestuurders legden een negatieve ademtest af. © Bollen

19-jarige stuurt onder invloed én in bezit van drugs

Scherpenheuvel/Temse/MechelenDe lokale politie Demerdal-DSZ organiseerde vrijdagavond een verkeersactie in het kader van de BOB-campagne. 

 1. Van Horst over Leefdael tot Arenberg: Deze 7 fietsroutes brengen je langs de mooiste kastelen van Leuven en het Hageland
  PREMIUM
  Leuven/Hageland

  Van Horst over Leefdael tot Arenberg: Deze 7 fietsrou­tes brengen je langs de mooiste kastelen van Leuven en het Hageland

  Voor de mooiste kastelen moet je niet per se naar Frankrijk. Ook in Vlaanderen werden in het verleden heel wat ridderlijke bouwwerken opgetrokken. En nu het weer wat zonniger wordt, kan je er met de fiets opuit trekken. Onze redactie stippelde een aantal fietsroutes uit langs de kastelen van Leuven en het Hageland. Van de Heerlijckyt van Elsmeren in Geetbets tot het kasteel van Wilder in Kampenhout: op ontdekkingstocht langs onze eigen ‘châteaux’.
 2. Mai (65) stapt in haar eentje te voet naar Santiago de Compostella ter ere van overleden zoon Tom: “Klein en struis, maar koppig.”
  PREMIUM
  Tienen/Scherpenheuvel-Zichem

  Mai (65) stapt in haar eentje te voet naar Santiago de Compostel­la ter ere van overleden zoon Tom: “Klein en struis, maar koppig.”

  Soms kan een gebeurtenis je wereld op zijn kop zetten. Het verlies van haar zeventienjarige zoon Tom was er zo een voor Mai Valenberghs (65). Een kwarteeuw later vertrok ze op precies op de dag van zijn verjaardag op bedevaart naar Santiago de Compostella. “Mama is beginnen wandelen nadat Tom, mijn oudste broer, uit het leven stapte”, zegt dochter Sanne Maes (32). Het is een bedevaartstocht met de nodige hindernissen, want net voorbij Dinant liep het bijna mis voor Mai.