Archiefbeeld Lolands
Volledig scherm
Archiefbeeld Lolands © PGA

10de editie familiefestival Lolands

Scherpenheuvel-ZichemDit jaar wordt de 10de editie van het familiefestival Lolands georganiseerd. Op het programma: sport, animatie, food en muziek, waarvan de opbrengst naar het ALS Laevers fonds gaat. 

 1. Wanneer kies je best voor de gratis ziekteverzekering van de overheid in plaats van voor een mutualiteit?
  Spaargids.be

  Wanneer kies je best voor de gratis ziektever­ze­ke­ring van de overheid in plaats van voor een mutuali­teit?

  De wettelijke ziekteverzekering is verplicht in België. Dit systeem biedt iedereen toegang tot medische verzorging. Om van dat systeem te kunnen genieten, moet je je aansluiten bij een ziekenfonds of bij de Hulpkas voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (HZIV). Maar hoe bepaal je die keuze? En waarin schuilt het verschil tussen ziekenfonds en hulpkas? Spaargids.be zet het voor je op een rij.
 2. Van een herfstweekend tot gratis plaatsing van badkamertegels: 7 speciale acties tijdens Weekend van de Klant in Leuven en het Hageland
  PREMIUM
  Leuven/Hageland

  Van een herfstweek­end tot gratis plaatsing van badkamerte­gels: 7 speciale acties tijdens Weekend van de Klant in Leuven en het Hageland

  Op zaterdag 1 en zondag 2 oktober is het Weekend van de Klant. Dan word je bij verschillende zaken in de watten gelegd en kan je genieten van speciale acties tijdens het shoppen. Van een feest op het Martelarenplein van Leuven tot kraslotjes in Diest: op deze zeven locaties in Leuven en het Hageland geniet jij van speciale acties tijdens het Weekend van de Klant.
 1. Steeds meer werkgevers delen een winstpremie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?
  Jobat

  Steeds meer werkgevers delen een winstpre­mie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?

  De winstpremie blaast dit jaar vijf kaarsjes uit. Concreet kunnen werkgevers via deze premie hun medewerkers laten delen in de winst van het voorafgaande boekjaar. HR-dienstverlener SD Worx berekende dat in de eerste zeven maanden van 2022 meer werknemers van zo’n premie genoten dan vorig jaar. Hoe weet je of je daarvoor in aanmerking komt? En hoe werkt dat precies? Jobat.be schept duidelijkheid.
 2. 750 leerlingen en leerkrachten wandelen 30 september voor vrede naar Scherpenheuvel: “Oorlog raakt ons allemaal”
  Scherpenheuvel-Zichem

  750 leerlingen en leerkrach­ten wandelen 30 september voor vrede naar Scherpen­heu­vel: “Oorlog raakt ons allemaal”

  Op vrijdag 30 september wandelen meer dan 750 leerlingen en leerkrachten van Scherpenheuvel-Zichem voor vrede. Vertrekkend vanuit de eigen basisschool verzamelen ze op de middag rond de basiliek van Scherpenheuvel. In een gezamenlijke optocht met honderden vlaggen en wimpels stappen ze het laatste stuk samen richting Mariahal. Daar sluiten ze af met een vredesmoment.