1. Laatste kans op vaccinatie in VC Den Amer in Diest
  Diest

  Laatste kans op vaccinatie in VC Den Amer in Diest

  De eerste 12 tot 15-jarigen - geboortejaar 2009 - uit Bekkevoort, Diest, Halen of Scherpenheuvel-Zichem zijn uitgenodigd voor hun vaccinatie in Den Amer. Duizend 16 tot 18-jarigen kregen al minstens een eerste prik. Daarmee is het einde van de vaccinatiecampagne in zicht. Ook mensen die niet zijn ingegaan op hun eerste uitnodiging of mensen die hun tweede dosis hebben gemist, krijgen nog tot en met 15 september een laatste kans in Den Amer. Daarna sluit het vaccinatiecentrum haar deuren en kunnen we er weer volop culturen.
 2. Huis van Bert (48) en Goedele (43) stond vorige week blank, maar zandzakjes krijgen ze niet: “Volgens onze diensten kan hun probleem daarmee niet opgelost worden”
  PREMIUM
  Scherpenheuvel-Zichem

  Huis van Bert (48) en Goedele (43) stond vorige week blank, maar zandzakjes krijgen ze niet: “Volgens onze diensten kan hun probleem daarmee niet opgelost worden”

  Bert Swevers (48) en Goedele Van Hoof (43) uit Zichem kregen vorige week heel wat water binnen door de hevige onweders. Hun hoeve ligt op een kritiek punt en de gemeente vindt – volgens het koppel – maar geen oplossing. Om zich voor te bereiden op de nieuwe regenbuien belde het koppel naar de gemeente voor zandzakjes, maar tevergeefs. Volgens burgemeester Manu Claes (CD&V) wordt alles opgevolgd, maar kunnen zandzakjes deze situatie niet oplossen. “Na de crisis gaan we alle probleemgebieden op een rijtje zetten en bekijken wat we kunnen doen aan dergelijke problemen”, aldus burgemeester Claes.
 1. UPDATE. Waterpeil Demer blijft zeer hoog: “Voor het eerst wel een duidelijke daling in Zichem”
  Scherpenheuvel-Zichem

  UPDATE. Waterpeil Demer blijft zeer hoog: “Voor het eerst wel een duidelijke daling in Zichem”

  Het waterpeil op de Demer blijft zeer hoog en veroorzaakt op verschillende plaatsen nog kritieke situaties. In Zichem daalt het peil wel zeer langzaam en in Testelt lijkt de eerste daling zich langzaam in te zetten. Verder afwaarts, onder meer in Aarschot, kunnen de waterpeilen nog langzaam wat toenemen. Tot het weekend zullen alvast op dit stuk van de Demer alarm- en waakdrempels overschreden blijven laat de Vlaamse milieumaatschappij weten.
 1. Waterellende aan Wingepark voorbij: verkeer kan opnieuw van rond punt naar snelweg
  ROTSELAAR/HOLSBEEK

  Waterellen­de aan Wingepark voorbij: verkeer kan opnieuw van rond punt naar snelweg

  De Steenweg op Holsbeek tussen het rondpunt in Rotselaar en het op- en afrittencomplex van de E314 is opnieuw open voor alle verkeer. Dat betekent dat het Wingepark en de toegang naar de snelweg weer bereikbaar zijn. Volgende straten blijven nu nog afgesloten: Steenweg op Wezemaal (tussen Gildenstraat en Sportoase/vaccinatiecentrum), Groddestraat en Melkerijstraat (tussen Astridstraat en Jef Scherensstraat/Wilsele). Voor fietsers zijn de fietssnelweg en de Kerkebroekstraat weer open. Volgende straten blijven ook nog afgesloten: Grensstraat, Groddestraat, de paden naar en rond de zwemzone en het Meanderspad. De zwemzone ‘de Plas’ blijft vooralsnog gesloten. Het vaccinatiecentrum is dan weer enkel toegankelijk via de Torenstraat.
 2. Louis Boeckmans (98), een van de laatste overlevenden van het Fort van Breendonk, overleden: “Steeds droeg hij de boodschap uit dat de geschiedenis zich niet mag herhalen”
  laakdal

  Louis Boeckmans (98), een van de laatste overleven­den van het Fort van Breendonk, overleden: “Steeds droeg hij de boodschap uit dat de geschiede­nis zich niet mag herhalen”

  Louis Boeckmans, een van de allerlaatste overlevenden van het Fort van Breendonk en de concentratiekampen tijdens de Tweede Wereldoorlog, is zondag op 98-jarige leeftijd na een kort ziekbed overleden. De ereburger van Laakdal ging tot voor kort nog regelmatig in scholen getuigen over de gruwelijkheden die hij had meegemaakt, opdat die nooit zouden vergeten worden. “Op het einde van zijn verhaal kwam het er altijd op neer: zorg ervoor dat je dit elkaar nooit meer aandoet.”
 1. Aarschot duikt waakzaam de nacht in
  Aarschot

  Aarschot duikt waakzaam de nacht in

  In Rillaar kon de Motte de gigantische hoeveelheid water niet geslikt krijgen. De voorbije uren liep de Tieltseweg, vooral tussen café Het Gemeentehuis richting dorp en een aantal straten en kruispunten in de buurt onder water. Kerkplein en dorp zijn droog en dat blijft ook de verwachting. “De brandweer en stadsdiensten doen hun uiterste best om iedereen zoveel als mogelijk van zandzakjes te voorzien en te helpen. Merci aan al wie heeft geholpen, ook burgers en buren die elkaar een handje hebben toegestoken” reageert burgemeester Gwendolyn Rutten.
 1. Waterellende treft nu ook Hageland: rivier stijgt één meter in een uur, straten en woningen lopen onder
  Hageland

  Waterellen­de treft nu ook Hageland: rivier stijgt één meter in een uur, straten en woningen lopen onder

  De zware regenval van de voorbije dagen en nacht zorgt nu ook voor problemen in het Hageland. De rivier Gete steeg op amper een uur tijd liefst één meter. Op tal van plaatsen lopen straten en woningen onder. Burgemeesters van Geetbets en Glabbeek spreken van “ongeziene en rampzalige toestanden”. Ook vraagt men met aandrang om geen onnodige verplaatsingen te doen, al is dat in veel gemeenten sowieso al onmogelijk geworden.