Een groep vrijwilligers kwam bomen en struiken aanplanten in het voedselbos.
Volledig scherm
Een groep vrijwilligers kwam bomen en struiken aanplanten in het voedselbos. © Provincie Antwerpen

Zithoek, speelhoek en 130 extra bomen en struiken: Schels voedselbos groeit uit tot groene ontmoetingsplek

SchelleHet voedselbos aan de Tuinlei is opnieuw een stuk groener geworden. Een groep vrijwilligers van Natuurpunt, Velt en Voedsel + Dorp heeft er afgelopen zaterdag 136 bomen en struiken aangeplant. Ook volgend jaar staat er nog heel wat werk op de planning.

 1. Sluiswachter Kris Goossens spoorloos na nieuwjaarsreceptie in Lotto Arena: Port of Antwerp-Bruges doet oproep
  Antwerpen

  Sluiswach­ter Kris Goossens spoorloos na nieuwjaars­re­cep­tie in Lotto Arena: Port of Ant­werp-Bru­ges doet oproep

  Brug- en sluiswachter Kris Goossens is in de nacht van vrijdag op zaterdag niet meer thuisgekomen na een nieuwjaarsreceptie. Volgens zijn collega’s en werkgever vertrok hij uit de Moose Bar Antwerpen richting Schoten om 4.15 uur, maar ontbreekt daarna van hem ieder spoor. Zijn collega’s lanceren nu een oproep voor eender wie iets van Kris heeft opgevangen.
 2. “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogsjournalisten
  TV

  “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogs­jour­na­lis­ten

  Op het Filmfestival van Oostende is ‘War Junkies' in première gedaan. Een driedelige documentairereeks over “de achterkant van de oorlogsjournalistiek", zoals regisseur Jasper Christiaens het omschrijft bij VTM Nieuws. “We zochten naar fotografen, fixers, cameramannen ... Mensen die anders heel weinig aan het woord komen, maar die wel daarheen gaan, hun job doen en hun leven op het spel zetten om ons te laten zien wat daar gebeurt.” Onder hen ook VTM Nieuws-cameraman Stijn De Smet. “Ik vind het handig dat je als cameraman nog een filter hebt", zegt hij. “Je kijkt niet rechtstreeks, maar door een schermpje. Dat is een vorm van afstand creëren.”