Yente De Maesschalck (20) uit Schelle wist fenomenale beelden te schieten van deze wolf in Limburg
Volledig scherm
PREMIUM
Yente De Maesschalck (20) uit Schelle wist fenomenale beelden te schieten van deze wolf in Limburg © Yente De Maesschalck

Yente (20) ‘schiet stevig raak’ tijdens wolvenjacht met camera: “Toen hij opdook aan de bosrand... Pure adrenaline!”

Schelle/LeopoldsburgEen speelse wolf jaagt op een veld vlakbij het bos op muizen. Even later komt hij dichterbij en kijkt hij recht in de lens. Van deze taferelen wist de 20-jarige Yente De Maesschalck uit Schelle prachtige beelden te maken op zaterdag 4 december. “Je kan het gevoel enkel snappen als je zelf eens zo dicht tegen een majestueuze toppredator als de wolf hebt gestaan.”

 1. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  9

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.
 2. 2 kinderen leven in een tent, 6 in een garage: opvallend veel jeugdige dak- en thuislozen in regio
  PREMIUM

  2 kinderen leven in een tent, 6 in een garage: opvallend veel jeugdige dak- en thuislozen in regio

  Het beeld dat dak- en thuisloosheid iets is van de grootsteden, mag defintief naar het rijk der fabelen. Uit tellingen van eind oktober door onderzoekers van LUCAS KU Leuven en CIRTES UCLouvain blijkt dat het overal voorkomt, ook in de regio Boom-Mechelen-Lier. Daar werden liefst 997 dak- en thuislozen geteld. Vergeet het cliché van de man met de lange baard, onder hen opvallend veel kinderen en jongeren.
  Schelle
 3. Sint-Hubertusschool wuift (én zingt) juf Daniëlle (63) uit: “Nooit geweten dat ik zo veel beteken voor zo veel mensen”
  PREMIUM

  Sint-Hubertus­school wuift (én zingt) juf Daniëlle (63) uit: “Nooit geweten dat ik zo veel beteken voor zo veel mensen”

  Na veertig jaar heeft juf Daniëlle Marnef (63) dinsdag afscheid genomen van ‘haar’ Sint-Hubertusschool. Ze was er eerst lesgeefster, daarna lid van het zorgteam en werd door iedereen - zowel collega’s als kinderen - op handen gedragen. Dinsdag kreeg zij dan ook een indrukwekkend en emotioneel afscheidsfeest. “Hier ga ik nog lang van kunnen nagenieten.”
  Schelle
 1. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.