Enkele vrijwilligers verkochten plantjes bij de Delhaize in Schelle.
Volledig scherm
Enkele vrijwilligers verkochten plantjes bij de Delhaize in Schelle. © Gemeente Schelle

Schelse vrijwilligers verkopen meer dan 500 plantjes voor Kom op tegen Kanker

SchelleHet afgelopen weekend was het weer tijd voor de jaarlijkse plantjesverkoop van Kom op tegen Kanker. Ook in Schelle vonden heel wat azalea’s hun weg naar mensen die de strijd tegen kanker een warm hart toedragen.

 1. Kruipen, zwemmen, klimmen, vallen, opstaan en weer doorgaan: 6.000 dapperen overwinnen Spartacus Run
  PREMIUM
  Boom

  Kruipen, zwemmen, klimmen, vallen, opstaan en weer doorgaan: 6.000 dapperen overwinnen Spartacus Run

  Zo’n 6.000 sportievelingen hebben zaterdag in De Schorre deelgenomen aan de Spartacus Run. Er lag voor hen een parcours van 10 kilometer klaar over glooiende wegen, met onderweg ook nog een twintigtal zware hindernissen. Maar de weergoden waren gunstig gezind en het ruime merendeel van de Spartanen slaagde erin zich een weg naar de finish te ploeteren. “Al was het water toch redelijk koud.”
 2. Maak kennis met de ‘W’erfgoedploeg’: mensen met afstand tot reguliere arbeidsmarkt mogen nu Rupels steenbakkerserfgoed restaureren
  PREMIUM
  Niel/Boom/Rumst

  Maak kennis met de ‘W’erfgoedploeg’: mensen met afstand tot reguliere arbeids­markt mogen nu Rupels steenbak­kerserf­goed restaure­ren

  Niel heeft nog veel restanten van het rijke steenbakkersverleden, zoals steenbakkerstunnels en bakstenen dijken. Voor het onderhoud van dat erfgoed doet het gemeentebestuur nu als eerste een beroep op een zogenaamde ‘W’erfgoedploeg’: een team van mensen die weinig kansen kregen op de reguliere arbeidsmarkt en intussen een bouwopleiding hebben genoten. “We slaan twee vliegen in één klap: we beschermen Niels erfgoed en geven waardevolle kansen aan mensen die moeilijk werk vinden.”