Monique Bridts van café Schuttershof.
Volledig scherm
Monique Bridts van café Schuttershof. © Benoit De Freine

Rupelse horeca kijkt uit naar heropening terrassen: “De goesting om iets te gaan drinken is enorm groot”

Niel/Schelle/HemiksemHet nieuws dat cafés en restaurants op zaterdag 8 mei hun terrassen mogen heropenen, wordt in onze regio overwegend positief onthaald. Veel uitbaters kijken ernaar uit om hun klanten eindelijk weer  te kunnen verwelkomen. Al zullen de zaken zonder terrasruimte wel nog wat langer geduld moeten hebben. “Voor ons is dit een domper”, zegt Wouter Sels van restaurant SELSation. “Wanneer is het onze beurt?”

 1. OVERZICHT. Terrassen open, buitenbubbel van 10, extra knuffelcontact en avondklok op de schop: dit heeft het Overlegcomité beslist
  Play

  OVERZICHT. Terrassen open, buitenbub­bel van 10, extra knuffelcon­tact en avondklok op de schop: dit heeft het Overlegco­mité beslist

  Premier Alexander De Croo (Open Vld) heeft na een lange dag vergaderen met het Overlegcomité een reeks versoepelingen van de coronamaatregelen bekendgemaakt. Daarbij zijn drie data van belang: de eerste, voorzichtige versoepelingen gaan in op maandag 19 april, waarna op maandag 26 april en, onder voorbehoud, op zaterdag 8 mei nog een reeks versoepelingen volgen. “Het Overlegcomité heeft gekozen voor een voorzichtige aanpak, die stoelt op vertrouwen: in vaccinaties en in mensen”, aldus premier De Croo.
 2. Sint-Bernardusabdij mag binnenkort nieuwe zomerbar verwelkomen: “Een vakantieplekje in eigen dorp”
  Hemiksem

  Sint-Bernardu­sab­dij mag binnenkort nieuwe zomerbar verwelko­men: “Een vakantie­plek­je in eigen dorp”

  Terwijl in Niel zomerbar Hellegat Hof deze zaterdag al de deuren opent, moeten de Hemiksemnaren nog even geduld hebben. Maar ook daar valt goed nieuws te rapen: na een jaar onderbreking krijgt de Sint-Bernardusabdij deze zomer weer een zomerbar. De concessie is zojuist toegewezen aan cateringbedrijf Bevers en Bevers, dat onder meer de catering verzorgt op Tomorrowland en Rock Werchter.
 1. Vrouw die speed dealt op heterdaad betrapt, politie valt meteen huis binnen
  Play

  Vrouw die speed dealt op heterdaad betrapt, politie valt meteen huis binnen

 2. Bruiswater met fruitsmaak én alcohol: de nieuwste hype
  Play

  Bruiswater met fruitsmaak én alcohol: de nieuwste hype