De blauwe pmd-zak.
Volledig scherm
De blauwe pmd-zak. © RV

Pmd hoeft dan toch niet in blauwe zak naar recyclagepark

SchelleOp het recyclagepark van Igean in Schelle is het voortaan opnieuw mogelijk om het pmd los of in een andere plastic zak aan te bieden. Het hoeft dus niet in een blauwe zak te zitten. Het gaat om een tijdelijk proefproject.

 1. Iemand nog plaats thuis? Expo ’58-verzamelaar zet 14.000 memorabilia te koop: “Einde van een levenswerk”
  PREMIUM
  Niel

  Iemand nog plaats thuis? Expo ’58-verzame­laar zet 14.000 memorabi­lia te koop: “Einde van een levenswerk”

  François Van Kerckhoven (69), al 40 jaar gepassioneerd verzamelaar van alles wat met Expo ’58 te maken heeft, zet zijn verzameling stop. Hij is nu gestart met zijn liefst 14.000 memorabilia stap voor stap te verkopen. “Het was een moeilijke beslissing”, zegt hij. “Maar wat zal ermee gebeuren als ik er niet meer ben? Nu krijg ik er tenminste nog iets voor.”
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.