Kinderen leren fietsen in de fietscursus 'Kijk! Ik Fiets!'.
Volledig scherm
Kinderen leren fietsen in de fietscursus 'Kijk! Ik Fiets!'. © thinkstock

Nieuwe cursus leert kleuters fietsen zonder steunwieltjes

Schelle/Boom/Rumst/WillebroekInwoners van Schelle, Niel, Boom, Rumst en Willebroek kunnen hun kind inschrijven voor de fietscursus ‘Kijk! Ik Fiets!’. Daarmee leert je kleuter fietsen met vallen en opstaan, onder begeleiding van een ervaren monitor.

 1. Sint-Bernardusabdij mag binnenkort nieuwe zomerbar verwelkomen: “Een vakantieplekje in eigen dorp”
  Hemiksem

  Sint-Bernardu­sab­dij mag binnenkort nieuwe zomerbar verwelko­men: “Een vakantie­plek­je in eigen dorp”

  Terwijl in Niel zomerbar Hellegat Hof deze zaterdag al de deuren opent, moeten de Hemiksemnaren nog even geduld hebben. Maar ook daar valt goed nieuws te rapen: na een jaar onderbreking krijgt de Sint-Bernardusabdij deze zomer weer een zomerbar. De concessie is zojuist toegewezen aan cateringbedrijf Bevers en Bevers, dat onder meer de catering verzorgt op Tomorrowland en Rock Werchter.
 2. Discussie over toekomst van oud schoolgebouw in Rooseveltstraat: “Maak hier groene doorsteek tussen sporthal en nieuw ‘mobipunt’”
  Niel

  Discussie over toekomst van oud schoolge­bouw in Roosevelt­straat: “Maak hier groene doorsteek tussen sporthal en nieuw ‘mobipunt’”

  De gemeenteraad van Niel heeft zich gebogen over de toekomst van het leegstaande schoolgebouw in de Rooseveltstraat. Oppositiepartij Vooruit-Groen pleit ervoor om daar een groene verbinding te ontwikkelen tussen de sporthal en het treinstation. Het gemeentebestuur wil het gebouw echter verkopen aan een organisatie met een maatschappelijk oogmerk.
 1. Zo verliep eerste sluitingsavond van de cafés: drukte om 22 uur
  Play

  Zo verliep eerste sluitings­avond van de cafés: drukte om 22 uur

 2. Bekende YouTuber rijdt met auto dwars door menigte op Flageyplein
  Play

  Bekende YouTuber rijdt met auto dwars door menigte op Flagey­plein