Theo Francken.
Volledig scherm
Theo Francken. © Photo News

N-VA organiseert online gespreksavond met Theo Francken

Schelle/HemiksemDe N-VA-afdelingen van Schelle en Hemiksem organiseren op dinsdag 1 februari een online gespreksavond met Theo Francken (N-VA). Je kan de lezing bijwonen via de app Zoom.

 1. RECONSTRUCTIE. Een aanslag, een steekpartij en vernielingen in een snackbar en nu een verijdelde aanslag met prominente rol van twee burgerwachten
  PREMIUM

  RECONSTRUC­TIE. Een aanslag, een steekpar­tij en vernielin­gen in een snackbar en nu een verijdelde aanslag met prominente rol van twee burgerwach­ten

  Alweer drie arrestaties van Nederlanders die in Antwerpen/Borgerhout een aanslag wilden plegen. Vermoedelijk dan toch gezien een van hen een batterij op zak had en een andere al gelinkt werd aan een andere aanslag. Het derde incident op een week in Borgerhout na de aanslag in de Kortrijkstraat en de vernielingen en steekpartij in een snackbar aan het Groeningerplein. Opvallend: de arrestatie van de twee ‘burgerwachten’ A.B. en H.B. De twee stonden bewust op de uitkijk.
  Borgerhout
 2. Onderzoek naar heraanleg Turnhoutsebaan in Antwerpen: “Verkeersveiligheid moét absoluut beter”

  Onderzoek naar heraanleg Turnhoutse­baan in Antwerpen: “Verkeers­vei­lig­heid moét absoluut beter”

  Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) heeft een consortium aangesteld om een volledige heraanleg van de Turnhoutsebaan in het Antwerpse district Borgerhout te onderzoeken. Het consortium bestaat uit het studiebureau Tractebel, het participatiebureau Endeavour en het ontwerpteam 51N4E. Er zal ook een participatietraject worden opgestart om buurtbewoners, verenigingen, scholen en handelaars bij de plannen te betrekken.
  Antwerpen
 3. Oude Joepies gezocht voor collectie Erfgoedbibliotheek: “Belangrijke bron voor onderzoek”

  Oude Joepies gezocht voor collectie Erfgoedbi­bli­o­theek: “Belangrij­ke bron voor onderzoek”

  Rende jij vroeger ook op woensdag naar de krantenwinkel om de nieuwste poster van Zac Efron uit de Joepie te scheuren en boven je bed te hangen? Dan kan jij Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience misschien helpen. De Antwerpse bewaarbib zoekt namelijk alle Joepies die ooit verschenen zijn om in haar collectie op te nemen. “We worden vaak geassocieerd met oude literatuur, maar we verzamelen ook nieuw materiaal.”
  Antwerpen
 4. ZNA en GZA Ziekenhuizen openen Digipunten om mensen online wegwijs te maken

  ZNA en GZA Ziekenhui­zen openen Digipunten om mensen online wegwijs te maken

  Om patiënten en hun familie te helpen met hun vragen over computer, smartphone en online toepassingen, openen de Antwerpse ziekenhuizen ZNA en GZA Ziekenhuizen in samenwerking met Digibank Antwerpen twee Digipunten. Op de Digipunten tonen Digihelpers mensen bijvoorbeeld hoe Itsme werkt en hoe ze online een afspraak kunnen maken. Uit onderzoek blijkt namelijk dat een op de twee Vlamingen niet goed kan werken met digitale toepassingen.
  Antwerpen