Wie zelf geen sneeuw kan ruimen, kan beroep doen op de sneeuwtelefoon.
Volledig scherm
Wie zelf geen sneeuw kan ruimen, kan beroep doen op de sneeuwtelefoon. © ANP

Hulp nodig met sneeuw ruimen? Schelle lanceert sneeuwtelefoon

SchelleVanaf deze winter staat de ‘sneeuwtelefoon’ klaar voor Schellenaren die hulpbehoevend zijn door ouderdom, ziekte of een handicap en geen hulp kunnen inroepen van buren of familie om hun stoep sneeuwvrij te maken.

 1. Nieuw BIN moet overlast in wijk KaDrie mee helpen indijken: “Bewoners moeten zich hier weer thuis kunnen voelen”
  PREMIUM
  Boom

  Nieuw BIN moet overlast in wijk KaDrie mee helpen indijken: “Bewoners moeten zich hier weer thuis kunnen voelen”

  De maatregelen tegen de overlast in de omgeving van de Kruiskenslei lijken hun vruchten af te werpen. De afgelopen weken is het opvallend kalmer in de wijk, bevestigen zowel de politie als de buurtbewoners. Met nu ook de opstart van een buurtinformatienetwerk (BIN) en de hulp van de externe organisatie Urban Senses worden nog verdere stappen gezet om het onveiligheidsgevoel terug te dringen.
 2. RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursector de mensheid. En nee, het werd niet geregisseerd door Stany Crets”
  TV

  RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursec­tor de mensheid. En nee, het werd niet geregis­seerd door Stany Crets”

  Een gemuteerde griep die 99% van de bevolking uitroeit. We gokken dat u nog liever uw gebruikt mondmasker opeet, dan dat u zo een reeks moet uitzitten. Toch is ‘Station Eleven’ geen doorsnee apocalyptische nachtmerrie, waar budget noch doembeelden worden gespaard om u van uw laatste restje hoop te stropen. Of dat ook genoeg is om uw negatieve ervaringen aan de kant te schuiven en u aan deze HBO Max-reeks op Streamz over te geven? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.